Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Δωρεάν φρούτα και λαχανικά στούς μαθητές των Δημοτικών σχολείων
Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων,μέσα απο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα <<προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία>>για το σχολικό έτος 2014-2015,νωρίτερα απο κάθε φορά,υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Ως την εκπλήρωση ενός διττού στόχου με πρώτο σκέλος τη δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα οικογενειών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεύτερο την εκπαίδευση των μαθητών στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία της χώρας που ξεκίνησε αυτές τις μέρες και θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα δεν είναι ελληνικής εμπνεύσεως ούτε βέβαια και σχετίζεται κεντρικά με την οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η υλοποίησή του στην παρούσα συγκυρία θα μπορέσει πράγματι να έχει θετικά αποτελέσματα, ειδικά για μαθητές και μαθήτριες οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που -όχι σπάνια- έχουν αντίκτυπο στη διατροφή τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα που προσφέρει σε μαθητές σχολείων φρούτα και λαχανικά, με στόχο την ενθάρρυνση των καλών διατροφικών συνηθειών στους νέους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρω εκ των οποίων,3.143.600 προέρχονται απο ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρω απο εθνικές πιστώσεις

Δικαιούχοι του προγράμματος θα ήταν, βάσει του εγγράφου, όλοι οι μαθητές που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της χώρας, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανερχόταν στις 650.000.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν απο το υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν ,μήλα ,αχλάδια,πορτοκάλια,μανταρίνια,σταφύλια,ροδάκινα,νεκταρίνια,βερίκοκα,τομάτα τύπου cherry,αγγουράκια,φυσικός χυμός πορτοκάλι,φυσικός χυμός ροδάκινου,και φρουτοσαλάτα και φυσικό χυμό φρούτου.Επιπλέον προέρχονται απο καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας 1.
Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά ,θα γίνεται με βάση την εποχικότητα τους και την διαθεσιμότητα τους κατα την χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)