Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για ΥΚΩ οι προνοιακοί φορείς των δήμων που παρέχουν κοινωνικό έργο


Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι προνοιακοί φορείς των δήμων, της εκκλησίας, κλπ, που παρέχουν κοινωνικό έργο, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Πρόκειται για τις χρεώσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος με τις οποίες καλύπτεται το κόστος για την ηλεκτροδότηση των νησιών και για τα χαμηλά τιμολόγια ρεύματος που ισχύουν για πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο- ΚΟΤ).
Σημειώνεται ότι οι πολύτεκνοι και οι δικαιούχοι του ΚΟΤ απαλλάσσονταν ήδη από τις χρεώσεις ΥΚΩ. Με την τροπολογία η απαλλαγή επεκτείνεται στους προνοιακούς φορείς, για τετραμηνιαία κατανάλωση έως 10.000 κιλοβατώρες.
Οι φορείς αυτοί είναι:
- Εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης.
- Πιστοποιημένοι φορείς του ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνική φροντίδας.
- Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων (κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, συσσίτια).
Σε όλους αυτούς τους φορείς ήδη (από πέρυσι) χορηγείται ειδικό τιμολόγιο ρεύματος με μειωμένες χρεώσεις.
Με άλλη τροπολογία του ΥΠΕΚΑ μετατίθεται για την 1-1-2015 (από 1-5-2014) η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής πριν την υπογραφή σύμβασης σύνδεσης από τους παραγωγούς ρεύματος με ανανεώσιμες πηγές.
Επίσης, ορίζεται ότι αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31-12-2015 από οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κ.α. θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)