Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
5-7 ευρώ από τον κ. Ντράγκι σε κάθε Έλληνα δανειολήπτη
Συνηθισμένοι πλέον από τις αλλεπάλληλες μειώσεις του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, οι δανειολήπτες θα περιμένουν πλέον να διαπιστώσουν τι συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο η διαμόρφωση του επιτοκίου στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,05%.

Πρόκειται για μια μείωση της τάξεως του 0,1% που φέρνει το επιτόκιο στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Άμεσα θα προσαρμοστούν οι δόσεις στα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ (σ.σ είναι κυρίως τα δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου τα οποία χορηγήθηκαν κατά την τριετία 2004-2006) ενώ ελαφρύνσεις θα υπάρξουν και για τα δάνεια που παρακολουθούν το euribor.



Τα παραδείγματα που ακολουθούν αποτυπώνουν τη διαφορά που θα υπάρξει στη δόση:
1. Σε δάνειο ύψους 150.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια, το σημερινό επιτόκιο έχει διαμορφωθεί στο 3%. Η δόση διαμορφώνεται στα 1044,55 ευρώ. Το επιτόκιο από τον επόμενο μήνα θα πέσει στο 2,9% οπότε η δόση θα διαμορφωθεί στα 1037,32 ευρώ. Δηλαδή, θα προκύψει όφελος περίπου επτά ευρώ.
2. Σε δάνειο 80.000 ευρώ με επιτόκιο 4,25% και διάρκεια αποπληρωμής στα 30 χρόνια, η δόση φτάνει στα 399,19 ευρώ. Με τη μείωση του επιτοκίου στο 4,15%, η δόση γίνεται 394,49 ευρώ. δηλαδή υπάρχει κέρδος περίπου πέντε ευρώ.

Γενικότερα οι δανειολήπτες με τα στεγαστικά που έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο, να υπολογίζουν σε μια μείωση της δόσης κατά πέντε ευρώ ανά 100.000 ευρώ οφειλής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)