Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσα χιλιόμετρα απόστασης απαιτούνται για δωρεάν μεταφορά μαθητών ;

Oι αποστάσεις από τις οποίες απέχουν οι κατοικίες των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες, τους ώστε να δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, καταγράφονται στο ΦΕΚ 1449/2013.
Τόσο στο ΦΕΚ, όσο και απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, παρουσιάζονται οι  χιλιομετρικές αποστάσεις ανά τύπο σχολείου.
Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:


Α. με ειδικά μαθητικά δελτία (ΕΜΔ) και ίδια μέσα

α. 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων

γ. 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Β. με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών

α. 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β. 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων

γ. 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές εγγράφονται σε σχολική μονάδα σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει των διατάξεων του Π.Δ/τος 104/1979, όπως ισχύει.

Μαθητές οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εγγράφονται σε οποιοδήποτε σχολείο δε δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς.

"Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η μεταφορά με τους παραπάνω όρους και τρόπους, όπως σε απομακρυσμένα χωριά, ενδέχεται να καταφύγει κανείς και στη λύση που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία ".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)