Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Πόση πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ των κάδων απορριμάτων μεταξύ τους?
Συνάντηση είχαν στην αίθουσα συνεδριάσεων των Επιτροπών του Δήμου Λαμιέων με θέμα
«Αριστοποίηση της χωροθέτησης κάδων συλλογής και των δρομολογίων των οχημάτων αποκομιδής των Αστικών στερεών απορριμάτων στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων».
Κατά τη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν από την επιστημονική ομάδα του ανάδοχου του έργου (Ε.Μ.Π.), με επικεφαλής τον Καθηγητή Κων/νο Μαγουλά, ο σκοπός, η μεθοδολογία και τα τελικά συμπεράσματα του έργου.
Αναλυτικότερα, αναφορικά με τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν:
aporr2Τα βέλτιστα δρομολόγια αποκομιδής των υφιστάμενων κάδων (απορρίμματα και ανακύκλωση), και
Η επαναχωροθέτηση των κάδων και τα βέλτιστα δρομολόγια αποκομιδής τους (απορρίμματα και ανακύκλωση).
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν τόσο σε μορφή χαρτών όσο και σε μορφή φύλλων οδηγιών δρομολογίου με αναλυτική περιγραφή των προτεινόμενων διαδρομών των οχημάτων αποκομιδής.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προέκυψαν σημαντικά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με την αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοτών όσον αφορά στην απόσταση που πρέπει να διανύσουν πεζοί μέχρι τον πλησιέστερο κάδο (απορριμμάτων και ανακύκλωσης).
Ενδεικτικά, η προτεινόμενη λύση επαναχωροθέτησης οδηγεί σε υπερδιπλασιασμό του ποσοστού δημοτών που εντοπίζονται σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από κάδο απορριμμάτων (55% έναντι 26% στην υπάρχουσα χωροθέτηση). Το αντίστοιχο ποσοστό στο εύρος απόστασης 0-60 μέτρων αυξάνεται κατά 15% και ανέρχεται σε 92%.
Στο τμήμα που αφορά στην επαναχωροθέτηση των κάδων ανακύκλωσης, το ποσοστό εξυπηρετούμενων δημοτών σε απόσταση μικρότερη των 80 μέτρων από κάδο αυξάνεται από 66% σε 88%, ενώ παράλληλα το αντίστοιχο ποσοστό σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων μειώνεται από 21.5% στην υπάρχουσα χωροθέτηση σε μόλις 1.5% στην προτεινόμενη λύση.
Η τελευταία διαπίστωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθότι η αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των δημοτών με υλοποίηση της επαναχωροθέτησης αποτελεί ισχυρό παράγοντα για την αύξηση της συμμετοχής των δημοτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφιακού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε για τη δρομολόγηση των οχημάτων και την επαναχωροθέτηση των κάδων και στα δυο ρεύματα αποκομιδής του Δήμου.
Το εν λόγω σύστημα, στο οποίο έχει γίνει και εκπαίδευση των χρηστών σε προηγούμενες συναντήσεις/παρουσιάσεις με τον Ανάδοχο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από το Δήμο Λαμιέων για την εξέταση κάθε πιθανού σεναρίου, όπως επέκταση της περιοχής αποκομιδής απορριμμάτων, μεταβολή του οδικού δικτύου, αλλαγή της πληθυσμιακής πυκνότητας, μεταβολή του στόλου των απορριμματοφόρων ή και του προσωπικού καθαριότητας, αλλαγή της θέσης απόθεσης (ΧΥΤΥ) κ.ά..
Τέλος, παραδόθηκε η τελική αναφορά του έργου (τέσσερα τεύχη) με το σύνολο των παραδοτέων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και υπεγράφη από την επιτροπή παρακολούθησης το πρακτικό οριστικής παραλαβής του έργου.
efthia.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)