Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταξιδέψτε παντού. Ζήστε σαν ντόπιοι. Μείνετε δωρεάν!

Ταξιδέψτε παντού. Ζήστε σαν ντόπιοι. Μείνετε δωρεάν!
Πού χρήματα για διακοπές, η κρίση έχει "επέμβει" για τα καλά. Πολλούς μας καθήλωσε στα σπίτια μας, με μονοήμερες αποδράσεις στο πίσω ή μπροστά μπαλκόνι.
Ομως, όλα μπορεί να τα περιορίσει κανείς εκτός από τη φαντασία και τις ιδέες. Αρωγός στο όνειρο του ταξιδιού η ανταλλαγή σπιτιών για... ανταλλακτικές διακοπές που δίνουν τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τουλάχιστον τα έξοδα διαμονής.
Η Κοινότητα του Home Exchange βασίζεται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση. Κατά την ανταλλαγή, αμφότερες οι πλευρές εμπιστεύονται τα σπίτια τους ο ένας στον άλλον και έτσι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους τόπους με τη βοήθεια ενός καλά οργανωμένου δικτυου που λειτουργεί παγκοσμίως.
Η επιλογή γίνεται μέσα από μια ενδιαφέρουσα λίστα καταλυμάτων, ανάλογα με το μέρος που επιθυμείτε να ταξιδέψετε, αρκεί να διαθέσετε και το δικό σας διαμέρισμα στην Ελλάδα για όση χρονική περίοδο συμφωνηθεί.
Επίσης έχετε επιλογές, διακοπές για ρομαντικούς, για σερφ, οικογενειακές, σε gourme παραδείσους...

Οι Ανταλλαγείς Σπιτιών ζουν σε όλο τον κόσμο—από την Καμπότζη, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, μέχρι τον Καναδά, τη Γαλλία και την Κίνα. Είναι όλοι άνθρωποι που κινούνται σε διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, διαφορετικές γλωσσικές δεξιότητες, ηλικίες και πάθη. Ένα πράγμα που όλοι έχουν κοινό είναι η πίστη τους σε ένα πιο έξυπνο τρόπο διακοπών.
Αφιερώστε μερικά λεπτά και καταχωρήστε το σπίτι σας ή το διαμέρισμά σας ώστε να μπορούν να το δουν τα μέλη της την Κοινότητάς. Περιηγηθείτε ανάμεσα σε αμέτρητες καταχωρήσεις σπιτιών και προορισμών και χρησιμοποιήστε το απλό σύστημα μηνυμάτων, προκειμένου να έρθετε σε επαφή με τα συγκεκριμένα μέλη. Ελέγξτε τα αιτήματα που δέχεστε από Μέλη και όταν εσείς αποφασίσετε, απλά οργανώστε την Ανταλλαγή σας.
Η Ομάδα ακολουθεί κανόνες συμπεριφοράς και αν αναρωτιέστε αν η ανταλλαγή είναι ασφαλής επιλογή, το ίδιο αναρωτιέται και ο έταιρος σας. Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον, αυτό σημαίνει ότι και οι δύο θα έχετε τα ίδια ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια.
Η ανταλλαγή σπιτιών στο εξωτερικό είναι μια παλιά υπόθεση ωστόσο στην Ελλάδα αρχισε να βρίσκει χώρο και τόπο τον τελευταίο καιρό.
Μέσω της ιστοσελίδας http://gr.homeexchange.com/ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα καταλύματα που προσφέρονται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και να καταχωρήσει τη δική του κύρια ή εξοχική κατοικία προς φιλοξενία άλλων καθοδηγούμενος μέσω απλών κινήσεων και υποστηριζόμενος από τους υπεύθυνους της κοινότητας
Το HomeExchange.com ιδρύθηκε το 1992 από τον Ed Kushins, και σύντομα εξελίχθηκε στην πιο ταχέως αναπτυσσόμενη διαδικτυακή κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών σε όλον τον κόσμο. Φέτος πάνω από 46.000 μέλη θα κάνουν 75.000 ανταλλαγές σπιτιών σε 154 χώρες. Με το HomeExchange.com μπορείτε να ταξιδέψετε και να ζήσετε «σα ντόπιος» σε όποια χώρα, πόλη ή περιοχή θελήσετε, με μηδενικό κόστος διαμονής. Το σάιτ είναι διαθέσιμο σε 16 γλώσσες.
Το 2012 ιδρύθηκε το HomeExchangeGold.com το οποίο εξυπηρετεί την ανταλλαγή πολυτελών κατοικιών.
Λαμπρινή Σπ. Κατσαβάρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)