Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Στις 800.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων Ι.Χ. που θα κληθούν να τα ασφαλίσουν άμεσα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και...
διπλώματος. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες με επιστολές, οι οποίες δεν έχουν ταχυδρομηθεί ακόμα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες πως επιβαρύνονται με πρόστιμο, και πως θα πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα αν δεν θέλουν να χάσουν άδεια και δίπλωμα.

Η «ποινή» που θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο όχημα θα είναι ένα παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως: Η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)