Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δανειστική βιβλιοθήκη Γλύφας& Αναγνωστήριο Ιωάννης Γ.Παρίκος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLOG..Ας παραδειγματιστούμε και εμείς επιτέλους στό χωριό μας που βιβλιοθήκη ακούμε και βιβλιοθήκη δεν βλέπουμε!



Ένα προσωπικό όραμα και όνειρο πολλών ετών κατάφερε να υλοποιήσει ο Γιώργος Παρίκος.
Ο εκδότης των επιστημονικών και τεχνικών βιβλίων των εκδόσεων ΙΩΝ,
ήθελε να προσφέρει ένα δώρο γνώσης στο χωριό του.
Στο χωριό που μεγάλωσε αυτός,που μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια του και που ανιδιοτελώς αγαπά και θέλει να το βλέπει να προοδεύει.

Το δώρο του είναι ένα δώρο προς την γνώση.

Η αγάπη του ίδιου για το βιβλίο είναι το κίνητρο για να μπορέσει να κάνει αυτή την σπουδαία προσφορά!

Η δανειστική βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο φέρουν το όνομα 
Ιωάννης Γ.Παρίκος,εις μνήμην του πατέρα του 
αλλά και προς τιμήν του γιού του Γιάννη 
που δεν θα μπορέσει να διαβάσει ποτέ.



Το όραμα του να γίνει η Γλύφα,το χωριό του βιβλίου και της γνώσης,τον οδήγησε να λάβει προσφορές από μεγάλους εκδοτικούς οίκους,πέραν όλων των βιβλίων των δικών του εκδόσεων,με αποτέλεσμα  να δημιουργήσει μια τεράστια δανειστική βιβλιοθήκη που είναι κατά πολύ μεγαλύτερη απ'όσο θα φανταζόμασταν ποτέ.







Η χορηγία έχει γίνει στο όνομα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας "Παναγία Βάβρενη",στα χέρια του οποίου έχει περάσει πλέον η διαχείριση αυτού του μεγάλου έργου.

Η πληθώρα των βιβλίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην δανειστική βιβλιοθήκη είναι τόσο μεγάλη που το ηλεκτρονικό αρχείο χρειάστηκε να φτιαχτεί σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια.
Συγκαταλέγονται βιβλία κάθε κατηγορίας,κάθε είδους,πολλών εκδοτικών οίκων και καλύπτουν μια τεράστια γκάμα επιλογών από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε.



Με τη συμβολή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού συλλόγου γίνεται φυσικά και η λειτουργία της βιβλιοθήκης τα τελευταία 2 χρόνια που ξεκίνησε αυτό το τεράστιο εγχείρημα.




Στην συλλογή των βιβλίων προστίθενται συνεχώς νέοι τίτλοι,τα οποία και ανιδιοτελώς προσφέρουν από τους μεγαλύτερους μέχρι και τον πιο μικρό εκδοτικό οίκο και οι οποίοι συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του όγκου βιβλίων.




Παράλληλα με την δανειστική βιβλιοθήκη,λειτουργεί και το αναγνωστήριο στο οποίο πέραν την ανάγνωσης βιβλίων,υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας projects για τους μικρούς μαθητές του χωριού αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σημείο αναφοράς για επικείμενα σεμινάρια ή μικρές ημερίδες.
 Η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο Ιωάννης Γ.Παρίκος βρίσκονται στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Γλύφας,δίπλα από τα γραφεία της Κοινότητας.


Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν και τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου Ιωάννης Γ.Παρίκος για την επίσημη γνωριμία τους με το κοινό.




Αυτές οι κινήσεις αξίζουν πάρα πολλά,
ειδικά όταν γίνονται από ειλικρινά αισθήματα αγάπης για το τόπο μας!



Ο κ.Παρίκος και η ανιδιοτελής προσφορά αυτού και της οικογενείας του 
είναι τεράστιας σημασίας 
και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα πολύ ευχαριστώ 
για την κληρονομιά που κληροδοτεί στο χωριό του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)