Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιφορά εικόνας Αγίου Παντελεήμονος (photos+video)



Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος η περιφορά της εικόνας και των οστών του Αγίου Πανταλεήμονος,πολυούχου των Καμένων Βούρλων.
Το Σάββατο 17 του Μάη τελέστηκε εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία της όμορφης λουτρόπολης και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα,στην παραλιακή των Καμμένων Βούρλων,παρουσία πλήθους κόσμου,του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ,των Βουλευτών της ΝΔ Ελένης Μακρή-Θεοδώρου και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου,Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων αλλά και υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια ακολούθησε προσκύνημα της εικόνας αλλά και των ιερών λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονα.Μετά το πέρας της εκκλησίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν τα υπέροχα χειροποίητα εδέσματα που ετοίμασε με μεράκι ο σύλλογος γυναικών Καμένων Βούρλων στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από νέους του ομίλου παράδοσης -Λαογραφίας Καμένων Βούρλων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)