Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί ψηφίζω στις ευρωεκλογές



Πέρασε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών. Οι περισσότεροι ως γνωστόν είναι νικητές. Σε αυτόν τον τόπο όλοι νικούν πάντα, κανείς δεν χάνει ποτέ. Επειδή αυτό όμως ξεφεύγει απο  την κοινή λογική που λέει οτι καποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν ας δούμε λίγο τους κερδισμένους και τους χαμένους. Κερδισμένη σίγουρα είναι η κυβέρνηση γιατί κατάφερε σε όλη την επικράτεια σχεδόν να ψηφίσει πάλι το 62%  των πολιτών, επιτυχία για αυτήν αποτυχία για εμάς. Όμως έχω την εντυπωση οτι και στις παραλίες να ψάχναμε και στις καφετέριες επίσης δεν θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους η και αν τους βρίσκαμε θα ήταν έκει με το δίκιο τους.
Ποτέ δεν κάταλαβα γιατί έχουμε δυο γύρους εκλογών ενω οι γύροι θα μπορούσαν να είναι ένας και ο δήμαρχος αφού θα υπάρχει απλη αναλογική να ψηφίζεται απο το δημοτικό συμβούλιο, επίσης γιατί κάποιος  που ζει η δουλεύει σε άλλη πόλη να πρέπει να μετακινηθεί και να ξοδευτεί δυο φορές για να ψηφίσει.Βέβαια θα το κάνουν αν τα πράγματα γίνουν πολύ πολύ άσχημα, αλλά ακόμα θεωρούν οτι δεν έχουν γίνει ακόμα, τα πολύ άσχημα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν πλέον πολιτικό χρώμα και όποιοι πάνε να καπηλευτούν τα αποτελέσματα θα δουν τα πραγματικά σε αυτές των ευρωεκλογών. Η μεγάλη ομορφιά θα γίνει αυτή την κυριακή διότι θα έχουμε μια ψήφο πολιτική και μια αυτοδιοικητική, εκεί θα φανεί το πόσο σοφοί έχουμε γίνει με αυτά που έχουμε πάθει. Είναι τα χρυσά αυγά κερδισμένα? και βέβαια είναι, όποιος το αμφισβητεί αργεί να εντοπίσει το πρόβλημα που σημαίνει οτι αργει να το αντιμετωπίσει κιόλας. Η χρυση αυγή είναι μια χρυση εφεδρεία του συστήματος που με την ασχετοσύνη του Σαμαρα μεγαλώνει συνεχώς και θα παίζει ρόλο στην πολιτική, ήρθε για να μεινει. Και είναι λογικό, μόνο κάποιες μωρές παρθένες δεν καταλαβαίνουν οτι είναι αδύνατο να μην υπάρχει ένα ποσοστό φασιστών για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και τα φίδια στη φύση, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες και γεννηθηκε ο φασισμός, τόσο απλά, όταν βγαίνει ενα ζιζάνιο στον κήπο σου δεν κατηγορείς το ζιζάνιο, και είναι αφελές να πεις γιατί στην φύση υπάρχουν τα ζιζάνια, απλά υπάρχουν και αυτα μαζι με τις ντομάτες, πρέπει να τα ξεριζώσεις γιατί θα απλωθούν σε όλο τον κήπο σου. Για να μην μακρυγορούμε, προτείνω, όταν θα έχουμε μια φιλική κυβέρνηση προς τους πολίτες, δυο πράγματα. 
Να ψηφίζει ο πολίτης για να εκλέξει δήμαρχο/νομάρχη απο όπου και αν βρίσκεται με ηλεκτρονικό σύστημα, εδώ ολόκληρο taxisnet εχει φτιαχτεί και μας φακελώνει. Τις ημέρες των εκλογών αφου επιστρέφονται να διπλώματα να καταργούνται προσωρινά τα  διόδια και να υπάρχει άλλη τιμη στη βενζίνη ανάλογα με του πόσο μακριά ταξιδεύει ο καθένας, εύκολα μπορεί να βγάλει αποδεικτικό μέσω εφαρμογής απο το υπουργείο εσωτερικών, εδω βγάζουμε ολόκληρο εκκαθαριστικό και είναι νόμιμο. Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να ψηφίσουν και οι μετανάστες μας ομογενείς που ζούν σε άλλη χώρα αυτοί δηλαδη δεν κατάγονται απο Ελλάδα? δεν γεννηθηκάν εδω? Γιαυτό λέω ο μεγάλος νικητής και πάλι είναι η κυβέρνηση, η η εκάστοτε κυβέρνηση που δυσκολεύει τους πολίτες και δεν τους διευκολύνει.
Να η ευκαιρία
Αφου αποδείξαμε οτι είναι εναντίον μας αυτή η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνουμε? Δυστυχώς πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πάμε να ψηφίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Οι ευρωεκλογές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Γιατί αν οι πολίτες ψήφισαν με κριτήριο τους ανθρώπους που ταιριάζουν για την πόλη/περιφερειά τους στις ευρωεκλογές ψηφίζουν καταρχήν, για το πόσο θέλουμε αυτή την Ευρώπη που έχουμε τώρα, η οποία Ευρώπη εξαγγέλει πλέον το ποια θα είναι η πολιτική, οικονομικη, εθνική, αγροτική κτλ, στη χώρα μας. 
Αρα αυτές οι εκλογές είναι σημαντικότερες και απο τις εθνικές, διότι αρχικά σαν απόνερα ενδέχεται να φέρουν και πρόωρες εθνικές αλλά κυρίως γιατί αυτή η πολιτική που ακολουθείται απο την ε.ε. τόσα χρόνια δεν έχει να κάνει σε τίποτα απο αυτά που υπόσχονταν τόσα χρόνια, δηλαδη πρωτίστως πρέπει να τιμωρήσουμε το ψέμα της όλης υπόθεσης. Λέω πάλι οτι η Ευρώπη υπαγορεύει, σε όλα τα θέματα, το ποια θα είναι η πολιτική στη χώρα μας, αρα είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι τεράστια για όλους μας, όμως αυτή τη φορά αν δεν υπάρξει ηχηρή αντίδραση η κυβέρνηση θα θεωρήσει το αποτέλεσμα οτι την νομιμοποιεί και θα υποστηρίζει απο τότε και στο εξής οτι έχει, τον όποιο λαό, στο πλευρό της.
Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία αργού θανάτου, τεμαχίζεται και τα  κομμάτια της  πωλούνται ενα -ενα, ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα είναι ηχηρό θα συμβάλει στη συνέχιση αυτής της κατάστασης μέχρι να μην έχουμε καμιά περιουσία σαν Έλληνες. Άλλωστε τι είναι ένα κράτος χωρίς τηλεπικοινωνίες, ρευμα, νερο,άμυνα?δεν είναι κράτος για τον απλο λόγο οτι δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον ευατό του και συνεπώς τους πολίτες του, αφού θα είναι αδύναμο και θα γίνεται έρμαιο του καθενός. Τι είναι ένα κράτος χωρίς τους πολίτες του και την περιουσία του? είναι ενα τίποτα, ενα αδειο κέλυφος. Τι είναι οι πόλιτες μέσα σε ένα αδύναμό κράτος? είναι αδύναμοι πολίτες. Το κράτος φτιάχτηκε απο τους πολλούς για τα συμφέροντα των πολλών, δούλεψαν οι πολλοί για τα συμφέροντα των πολλών και όχι για να πουληθούν όλα σε δυο - τρείς "επενδυτές". 
Οι πολίτες πρωτίστως οφείλουν να δείξουν αν αποδοκιμάζουν η όχι την πολιτική της ε.ε. για την Ελλάδα που σημαίνει οτι αν την αποδοκιμάζουν θα πρέπει να καταβαραθρώσουν η και να διαλύσουν την ΝΔ και την Ελιά η όποιον άλλο δεν έχει ξεκάθαρη θεση για την πολιτική της Ευρώπης στη χώρα μας, υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα και κινήματα να υποστηρίξουν. 
Άρα το ζήτημα, φαινομενικά, είναι κατεξοχήν οικονομικό. Πρέπει να πληρώσω για να πάω να ψηφίσω. Όποιος όμως σκεφτεί, δεν πείραζει δεν θα πάω,  θα ψηφίσουν οι άλλοι για μένα, θα πρέπει να ξέρει οτι η απάντηση είναι οτι δεν την αξίζει τη δημοκρατία αυτός ο ψηφοφόρος διότι ποτέ και πουθενά δεν χαρίστηκε δημοκρατία παρα μόνο πρώτα κατακτήθηκε και μετά χτίστηκε πάνω της το κράτος, αρα αυτός αφήνει χώρο στον κήπο για  να αναπτυχθούν  ζιζάνια.  Όποιος πει οτι δεν έχω αρκετα χρήματα για να πάω να ψηφίζω να σκεφτεί οτι σε λίγο με τα καινούργια εκκαθαριστικά που θα έρθουν δεν έχει ούτε τα λιγοστά που έχει τώρα. Να πιει εναν καφέ λιγότερο και να πάει να ψηφίσει. Οι μόνοι που έχουν δικαιολογία είναι οι άνεργοι, αλλά και αυτοί, όποιοι έχουν παππούδες - γιαγιάδες να τους δανείσουν γιατί απο το 2015 θα χαθούν και οι συντάξεις τους. Οι άνεργοι θα πρέπει να αυτοοργανωθούν γιατί ειναι και οι πρώτοι θιγμένοι απο την όλη  κατάσταση και θα πρέπει να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. 
Η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ρότα για έναν και μόνο λόγο. Με ανεργία γύρω στο 26% και με συντάξεις, απο το 2015, των 360 ευρώ, μόνο θάνατος και υποβάθμιση μπορεί να υπάρξει  όχι ανάπτυξη. Μεταξύ του τώρα και του 2015 μας δίνουν μόνο μια μέρα για να επιλέξουμε τι θέλουμε, δεν πρέπει να χαθεί αυτή η μέρα δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή. Καλό βόλι σε όλους. Έλληνας Πολίτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)