Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοιχτή επιστολή Παταργιά προς τους δημότες του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίου

patargias
Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Πορευόμαστε προς τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Μέσα σε ένα περιβάλλον που η κάθε μια και ο κάθε ένας από εμάς αναζητά τις χαμένες αξίες και την ελπίδα για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή.
Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τον τόπο μας συγκροτήσαμε τον συνδυασμό ''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ''.
Είμαστε ένας συνδυασμός 80 περίπου ανθρώπων που δεν είναι απλά ένας αριθμός. Είμαστε πρόσωπα με λόγο και συνείδηση.
Μπορεί να έχουμε διαφορετικές καταβολές και ηλικίες, διαφορετικά βιώματα και συναισθήματα, διαφορετικές αναζητήσεις και κοινωνικές αναφορές. Όμως εκφράζουμε τις ίδιες αγωνίες και προσδοκίες. Εκφράζουμε την κοινή θέληση και ευθύνη για την τύχη και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Φίλες και φίλοι,
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι, τα δημοτικά μας πράγματα μπορούμε να τα αλλάξουμε μέσα από τα γεγονότα. Μπορούμε να τα αλλάξουμε και να τα βελτιώσουμε μέσα από τη διεκδίκηση, την πράξη, τον αγώνα.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές γιατί πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση και όχι στην ετεροδιοίκηση που οδηγεί σε θεσμική εκτροπή και μαρασμό.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές, γιατί πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερα μέσα στη σημερινή κρίση, η αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών. Μια ανάπτυξη που οφείλει να έχει και ενδογενή χαρακτηριστικά αναβαθμίζοντας τις εσωτερικές λειτουργίες αυτών.
Φίλες και φίλοι,
στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές δε θα ακούσετε από εμάς ανέξοδους ύμνους, ούτε φθηνή και αόριστη μελλοντολογία. Θα έχουμε την δυνατότητα να ανοίξουμε έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη συγκρότηση του προγράμματός μας. Έναν διάλογο που θα είναι συνεχής και θα πραγματοποιείται κάθε μέρα. Κι αυτό γιατί για μας η συμμετοχή και η δημοκρατική λειτουργία δεν εξαντλείται και δεν τελειώνει με την εκλογή της δημοτικής αρχής. Η δημοκρατία και η συμμετοχή ουσιαστικά τότε πρέπει να αρχίζει. Είναι το «κάθε μέρα»! Είναι η επικοινωνία με την κοινωνία, είναι τελικά η καθημερινή πραγμάτωση της συναίνεσης.
Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Φιλοδοξία μας είναι να αξιοποιήσουμε τις ιδιαίτερες δεξιότητες και εμπειρίες όλων των πολιτών του δήμου μας.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» στην οποία συμμετέχουν οι δυνάμεις της ανάπτυξης, της γνώσης και της δημιουργίας, σας καλεί, μακριά από άγονους τοπικισμούς, να κάνουμε πράξη για το δήμο μας το όραμα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Το όραμα της ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Κωνσταντίνος Σπ. Παταργιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)