Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη (updated)




Το αξίωμα του ΔΗΜΑΡΧΟΥ δεν έχει μόνο … χαμόγελα με χειραψίες.  Έχει και υποχρεώσεις.  Άπαξ και είσαι Δήμαρχος, είσαι Δήμαρχος για όλα.  Έχεις το προνόμιο να διοικείς και να αποφασίζεις, αλλά πρέπει να είσαι εκεί που πρέπει όταν πρέπει, να βρίσκεις λύσεις, να απολογείσαι και να πείθεις.  Δεν ασκείς τα δημαρχιακά σου καθήκοντα κατ’ επιλογήν – δίκην δημάρχου  περιορισμένης ευθύνης. 


Για τα συμβαίνοντα στον Δήμο, οι Δήμαρχοι δεν είναι καταμετρητές, είναι υπόλογοι.


Οι Δήμαρχοι ΔΕΝ πρέπει …


Ø  Να αγωνίζονται «περί πάρτης» …


Ø  Να το παίζουν Πόντιοι Πελάτες …


Ø  Να εθελοτυφλούν …


Ø  Να είναι στρουθοκάμηλοι ..


Οι Δήμαρχοι ΠΡΕΠΕΙ πάνω απ’ όλα να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Καθημερινά βρίσκομαι «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» και παίζουν «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΑ» και γι αυτό πρέπει να αποφεύγουν την ΥΒΡΙΝ γιατί την ακολουθεί η ΝΕΜΕΣΙΣ.




Αυτό είναι το manifesto μου όσον αφορά το αξίωμα του Δημάρχου.


Και επειδή ο «δικός μας» Δήμαρχος για όλα τα ανωτέρω κάνει το «κωφό» … με ανάγκασε να προβώ σε έγγραφη καταγγελία.






ΘΕΜΑ  :  
Καθαρισμός Υπονόμων  


Κύριε  Δήμαρχε ,


Για ακόμη μια φορά διαπιστώνω ότι ασκείτε τα δημαρχιακά σας καθήκοντα φροντίζοντας για το «φαίνεσθαι» και όχι ως οφείλεται για το «είναι».


Χθες 30/7/2018 με εντολή δική σας (;) εργάτης του Δήμου για πολλοστή φορά από τις αρχές του χρόνου έκοβε τα χορτάρια κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει το χωριό μου ( = φαίνεσθαι).


Δεν έχετε, όμως, δώσει ποτέ εντολή για να καθαρίσουν τους υπονόμους του χωριού (=είναι) που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Σας θυμίζω ότι για το ίδιο θέμα είχαμε και μια τηλεφωνική επικοινωνία παραμονές του Πάσχα.




Κύριε Δήμαρχε,


επειδή φαίνεται ότι σας αρέσει να παριστάνετε τον «κωφό» σας βεβαιώ ότι και εγώ θα σταματήσω να κάνω τον «βωβό». Εύχομαι να μην παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας σε κάτοικο του χωριού μου εξ αιτίας του μη καθαρισμού των υπονόμων (και του ρέματος) διότι θα σας  θεωρήσω υπεύθυνο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Σας υπενθυμίζω ότι «Κάθε ανοχή είναι ενοχή. Κάθε κατανόηση είναι συνενοχή. Κάθε αδιαφορία είναι ηθική αυτουργία»




Γιάννης Σκούφιας


Ρεγγίνι _ 31/7/2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)