Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για αύριο Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών σε πολλές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα και για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών, η ΓΓΠΠ κάλεσε σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους: Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια και την Περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα, με ανακοίνωση της, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)