Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχαριστήριο πένθους απο την οικογένεια της Βάσως Βιολιντζή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ
Λίγες μέρες μετά την αναπάντεχη απώλεια της πολυαγαπημένης μας συζύγου και μητέρας, Βάσως Βιολιντζή, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους, όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας μέχρι την τελευταία της στιγμή.
Η Βάσω ήταν αληθινή μαχήτρια. Αγωνίστηκε με θάρρος και αξιοπρέπεια για οχτώ χρόνια, απέναντι στον καρκίνο και όμως παρέμεινε χαμογελαστή και αισιόδοξη ως το τέλος, δίνοντας κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους φίλους της. Η δυναμική της στάση αποτέλεσε παράδειγμα και για άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα γι΄ αυτό και τα συλλυπητήρια μηνύματα και η εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης του κόσμου είναι ιδιαιτέρως συγκινητικά, τούτη τη δύσκολη για εμάς στιγμή.
Ο καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη ασθένεια και συχνά η μάχη απέναντί του φαντάζει άνιση. Στο πρώτο σοκ της διάγνωσης νιώθεις να σταματά ο χρόνος, ότι είσαι απροετοίμαστος για μια τέτοια αναμέτρηση. Μετά από αυτό απώτερος στόχος είναι η εύρεση νοήματος, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης και μαχητικής στάσης, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην πλήρη ίαση και στην ήττα του καρκίνου.
Η εμπειρία του καρκίνου είναι αρκετά επώδυνη αλλά πρέπει να διαδοθεί σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα ότι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση μπορεί να τον καταστήσει μια αντιμετωπίσιμη ασθένεια.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις φίλες της για την αμέριστη συμπαράσταση, αφοσίωση και έμπρακτη στήριξή τους στη Βάσω και στα παιδιά μας, αλλά και για τα λόγια παρηγοριάς που εκφράζουν σε μένα.
Ευχαριστώ επίσης τους γιατρούς που υπερέβαλαν το καλώς εννοούμενο καθήκον, κάνοντας ό,τι ήταν επιστημονικά δυνατό για να βοηθήσουν τη Βάσω:
• Την κ. Ευαγγελία Ραζή, τον κ. Γιώργο Ρηγάκο και το προσωπικό στην πρότυπη ογκολογική ομάδα της.
• Το προσωπικό της ογκολογικής κλινικής του Π.Α.Γ.Ν. Ιωαννίνων και προσωπικά την κ. Λήδα Κωσταδήμα.
• Τις νοσηλεύτριες του τμήματος ΧΜΘ του Π.Α.Γ.Ν. Ιωαννίνων .
• Ο νοσηλευτικό προσωπικό στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Πρέβεζας και την γιατρό κ. Εφη Τζίμα.
• Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Πρέβεζας.

ΒΑΡΔΗΣ Θεόδωρος, Χρήστος, Άρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)