Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιχαδονήσια: Φώκια κολύμπησε μαζί με λουόμενους και πόζαρε στον φακό (φωτο)


fokia4
Ευχάριστη έκπληξη για τους λουόμενους στα Λιχαδονήσια απέναντι από τα Καμένα Βούρλα αποτέλεσε η εμφάνιση φώκιας.
Το χαριτωμένο θηλαστικό θέλησε το Σάββατο να κολυμπήσει πολύ κοντά στην ακτή και χωρίς φόβο «πόζαρε» με νάζι στον φωτογραφικό φακό. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι το συγκεκριμένο ζώο επισκέπτεται πολύ συχνά το σημείο ανάμεσα στον Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο.
Πρόκειται για την Μεσογειακή φώκια (Monachus monachus), που αποτελεί ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μοναχού της οικογένειας των φωκιδών. Κάποτε ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του ανατολικού Ατλαντικού. Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζωικά είδη του πλανήτη και χαρακτηρίζεται ως κρισίμως κινδυνεύον με αφανισμό από την Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα 250-300 άτομα, ζει στην Ελλάδα.
Η συγκεκριμένη προφανώς ξέφυγε από το θαλάσσιο περιβάλλον των Βόρειων Σποράδων που εντοπίζεται το συγκεκριμένο είδος.
Ευχαριστούμε την Γόνη Ανεστοπούλου για τις όμορφες φωτογραφίες.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα δρομολόγια για τα πανέμορφα Λιχαδονήσια από 18/6/2016 (Ώρες-Τιμές)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Ευρωσιναϊτικό Κέντρο του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.(φωτο)