Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχονται 40άρια σε Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς

  Έρχονται 40άρια σε Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς
Η Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, όπου η πεδινή Φθιώτιδα θα έχει από τις υψηλότερες θερμοκρασίες...
Φαίνεται ότι η εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει να είναι -σε φυσιολογικά πλαίσια- ζεστή με θερμοκρασίες που, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, θα αγγίξουν τους 36-37°C, αν εξαιρέσουμε όμως την Τρίτη όπου οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.
Tο φετινό καλοκαίρι -μέχρι στιγμής- αποδεικνύεται αρκετά ήπιο ως προς τις θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, φαίνεται ότι η εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει να είναι -σε φυσιολογικά πλαίσια- ζεστή με θερμοκρασίες που, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, θα αγγίξουν τους 36-37°C, αν εξαιρέσουμε όμως την Τρίτη όπου οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.

Η ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι την Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Δεν θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτό. Όμως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ 38-39°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ 40°C

Στην πεδινή Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (πεδινή Φθιώτιδα, κάμπος Βοιωτίας, πιθανότατα και τοπικά στην Αττική), στην κεντρική πεδινή Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο (κάμπος Αργολίδας, Κορινθία, κάμπος Λακωνίας και ενδεχομένως και στην ανατολική Αρκαδία) θα υπάρξουν περιοχές που η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τους 40°C.

Τα "θετικά" της επικείμενης θερμής εισβολής θα είναι δύο :

Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και δεύτερον ότι αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σταδιακά από την Τετάρτη θα υποχωρήσει ο υδράργυρος διότι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.
Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή, ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, δεν θα ξεπεράσουν τους κατά μέσο όρο τους 35-36°C.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)