Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ημερομηνίες των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία


Από 1η έως 6 Ιούνη θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας,  από την Τρίτη 29 Μάη  έως τις 14 Ιούνη οι προαγωγικές της Α’ και Β’ λυκείου και από 29 Μάη έως 1η Ιούνη οι απολυτήριες της Γ’ τάξης.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εξετάσεων όπως καθορίζεται στις εγκυκλίους που εστάλησαν στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας:
Από 1η έως 30 Ιούνη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί:
α) Η πρώτη εξεταστική περίοδος με τις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α’ , οι οποίες θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 1 Ιούνη 2018 έως την Τετάρτη 6 Ιούνη 2018. Οι εξετάσεις για μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018. Τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12 Ιούνη 2018
β) Το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση
γ) Η δεύτερη εξεταστική περίοδος με τις επαναληπτικές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις (γραπτές και προφορικές για τα μαθήματα της Ομάδας Α’ – προφορικές για τα υπόλοιπα μαθήματα, κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου) οι οποίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 21 Ιούνη 2018. Τα αποτελέσματα θα έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Ιούνη 2018.

Μαθητές μη προσερχόμενοι στις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις
 Μαθητής που απουσιάζει δικαιολογημένα εξετάζεται άλλη ημέρα πριν από την έναρξη της δεύτερης εξεταστικής περιόδου, την οποία ορίζει με απόφασή του ο Σύλλογος των Διδασκόντων.
 Οι μαθητές/τριες αυτοί, εάν δεν προσέλθουν σε εξέταση πριν από την έναρξη της δεύτερης εξεταστικής περιόδου έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου
 Οι μαθητές αυτοί, εάν δεν προσέλθουν σε εξέταση μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου, έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Οι προαγωγικές εξετάσεις σε Α΄,  Β΄ τάξη ημερησίων ΓΕ.Λ. και Α΄, Β΄  Γ΄ τάξη Εσπερινών ΓΕ.Λ.  διεξάγονται από την Τρίτη 29 Μάη 2018 έως την Πέμπτη 14 Ιούνη 2018, ενώ οι εξετάσεις για  μαθητές που απουσιάσουν δικαιολογημένα ολοκληρώνονται έως και τη Δευτέρα 18 Ιούνη 2018, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.
Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και  Δ΄ τάξης Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου διεξάγονται:
α. για όσους εξεταστούν μόνο στα μαθήματα της Ομάδας Α από την Τρίτη 29 Μάη έως Παρασκευή 1 Ιούνη 2018.
β. για όσους εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, από την Τρίτη 29 Μάη έως την Πέμπτη 7 Ιούνη 2018. Οι εξετάσεις για όσους απουσιάσουν δικαιολογημένα θα έχουν ολοκληρωθεί: α. έως Δευτέρα 4 Ιούνη 2018 (Ομάδα Α΄) β.  εως Τρίτη 12 Ιούνη 2018 (όλα τα μαθήματα).
 Τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιούνη 2018.
 Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
 Η έκδοση των αποτελεσμάτων μέχρι 26 Ιούνη 2018.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)