Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκαταστάσεως του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σκάρφειας


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκαταστάσεως του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Σκάρφεια Λοκρίδος.
            Ο Ιστορικός αυτός Ναός, κτίσμα του 1890 είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 2013 που είχαν ως επίκεντρο το χωριό Ρεγγίνι Λοκρίδος.
            Με τις άοκνες προσπάθειες του Εφημερίου π. Δημητρίου Τσίκουλου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, διαφόρων φορέων και όλων των πιστών κατοίκων του χωριού, με την καθοδήγηση  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο Ναός προ της Μεγάλης Εβδομάδος αποκατεστάθη πλήρως και έτσι από την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 οι πιστοί του χωριού τελούν τις Ιερές ακολουθίες τους και πάλι στον Ναό του Αγίου Ιωάννου.
            Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Δημήτριο καθώς  και όλους αυτούς που συνέβαλλαν για την ολοκλήρωση των εργασιών  του Ιστορικού αυτού Ναού και έχει ορίσει ως επίσημη ημέρα των θυρανοιξίων την 29η Αυγούστου ε.ε. εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)