Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς για τα προβλήματα του Δήμου Μώλου Αγ. Κων/νου






Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω ζητήματα της περιοχής:

«Ο Δήμος ΜΩΛΟΥ - ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ είναι μια σημαντική περιοχή για τη Στερεά Ελλάδα.

Με αξιόλογη παραγωγική δραστηριότητα και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις πολύ γνωστές ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων.

Τον ενδιαφέρον του λαού της περιοχής συγκεντρώνεται :

·        Στον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπορικού κυρίως χαρακτήρα.
·        Στην αγροτική παραγωγή (ελιές, οπωροκηπευτικά και ελάχιστη κτηνοτροφία)
·        Στην αλιεία.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να τα πάρει υπόψη του διαμορφώνοντας ανάλογα την πολιτική του πρακτική.

ü Οι περιοριστικές πολιτικές (η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, ο περιορισμός στις κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία την υγεία και την πρόνοια, η φτώχεια και η ανεργία) δυσκολεύουν αφάνταστα τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών και μειώνουν σοβαρά τον ντόπιο τουρισμό, που ήταν ο κορμός της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
ü Η αγροτική πολιτική προσαρμοσμένη στις Κοινοτικές Οδηγίες (ΚΑΠ) έχει απαξιώσει την αγροτική απασχόληση και την παραγωγή, ενώ το κόστος των εφοδίων και οι χαμηλή τιμή των προϊόντων δημιουργούν αδιέξοδα στους αγρότες. Η τιμή της βρώσιμης ελιάς και του λαδιού για τον παραγωγό είναι εξευτελιστική. Το ίδιο και τα οπωροκηπευτικά, που, ακόμα και αν τα διαθέσει κανείς στο απευθείας εμπόριο της λαϊκής, αποδίδουν ελάχιστα λόγω της υπερφορολόγησης.

Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, μακριά από την Ε.Ε. και τα αντιλαϊκά μέτρα που πληγώνουν το λαό. Ένας διαφορετικός δρόμος Εξέλιξης για την Χώρα, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και θα αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Πέρα, όμως από την γενικότερη πολιτική, που - Μην ξεχνάτε- ενθάρρυνε την ιδιωτικοποίηση μέρους της παραλίας των Καμένων Βούρλων (τουριστικό καταφύγιο), από τον πρόθυμο να ενισχύσει επιχειρηματικά συμφέροντα Δήμο, δυσκολεύοντας τους ψαράδες και εξαναγκάζοντας ακόμα και τους ερασιτέχνες να πληρώνουν για το ρίξιμο της βάρκας. Αφού διατυπώσουμε το αίτημα οριστικής αποβολής του επιχειρηματία εδώ και τώρα, οφείλουμε να σταθούμε ιδιαίτερα στην έλλειψη υποδομών στο Δήμο.

v Στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση των εγκαταστάσεων και της διαδικασίας αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, χωρίς ανάμιξη ιδιωτών επιχειρηματιών και προοπτικές ιδιωτικοποίησης.
v Στην αποχέτευση, το δίκτυο της οποίας πρέπει να ολοκληρωθεί σε ολόκληρη την περιοχή και να καταλήγει σε επαρκείς εύστοχα και με επιστημονικά κριτήρια χωροθετημένους βιολογικούς καθαρισμούς.
v Στα αναγκαία επικαιροποιημένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα Καμένα Βούρλα, στο Μώλο, τον Άγιο Σεραφείμ και το Ρεγγίνι. Να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν οι κατασκευές  της  Εθνικής Οδού και της Σιδηροδρομικής Γραμμής. Να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο απαγωγής όμβριων υδάτων σε Καμένα Βούρλα και Άγιο Κωνσταντίνο.
v Στα αναγκαία έργα διαμόρφωσης και αξιοποίησης των παραλιών Μώλου, Αγίου Σεραφείμ, Αγίου Κωνσταντίνου και Λογγού. Ολοκλήρωση και των λιμενικών έργων που παραμένουν ημιτελή.
v Στη βελτίωση-συντήρηση του εσωτερικού οδικού δικτύου εντός των ορίων του Δήμου και τη διαπλάτυνση των δρόμων πρόσβασης στα ορεινά χωριά. Ολοκλήρωση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας.
v Στην επίλυση προβλημάτων ύδρευσης, όπως αυτό στον Άγιο Χαράλαμπο, που υδρεύεται από υδροφόρες.

Ξεχωριστά αναφερόμαστε στο διαλυμένο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων που απογυμνώθηκε από μηχανήματα για να καλυφθούν ελλείψεις του νοσοκομείου Λαμίας. Η συγκεκριμένη υποδομή έχει μετατραπεί σε κέντρο συνταγογράφησης, χωρίς να αξιοποιηθούν ποτέ όλες της οι δυνατότητες.
Χωρίς περιστροφές, και επειδή μπορεί να καλύψει υπαρκτές μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού, αλλά και των παραθεριστών, ΖΗΤΑΜΕ την ανασύσταση, ανασυγκρότηση και λειτουργία του Κ.Υ. Ζητάμε συμπλήρωση του εξοπλισμού που αφαιρέθηκε και γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων.

Σημειώνουμε, ακόμη :

*    Την ανάγκη ανάπλασης πολυσύχναστων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου( πλατείες Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου)
*    Την προστασία του περαστικού δάσους, όπου υπάρχει. Πρέπει να εξασφαλιστεί η δημόσια χρήση του, χωρίς περιορισμούς από ιδιώτες εκμεταλλευτές.
*    Το πρόβλημα των διοδίων, που εμποδίζει την επικοινωνία με την πρωτεύουσα του νομού.

Η αναφορά μας στα προβλήματα της περιοχής δεν γίνεται για να υποβάλλουμε παράκληση για την αντιμετώπιση τους.

Κυρίως απευθυνόμαστε στο λαό, που πρέπει να διεκδικήσει αγωνιστικά και ανυποχώρητα λύσεις. Να αγωνιστεί για όσα δικαιούται και του ανήκουν.

Δείχνουμε τους υπεύθυνους! Όσους άσκησαν ή ασκούν πολιτική αντίθετη με τα συμφέροντα του λαού. Τους «σωτήρες» που, χρόνια, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά στην πράξη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ενώ η φτώχεια επεκτείνεται και βαθαίνει.

Καλούμε το λαό της περιοχής: Σκεφτείτε πόσο άλλαξε η ζωή σας με τα προγράμματα και τις οδηγίες της Ε.Ε. Σκεφτείτε αν τα προβλήματα σας με το ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ έγιναν λιγότερα.

Από το 2002 και κάθε χρόνο η χρηματοδότηση του Δήμου περικόπτεται δραστικά, με αποτέλεσμα τα λιγότερα χρήματα για έργα και υπηρεσίες. Σπρώχνεται, έτσι, να τα πάρει από το λαό με ανταποδοτικά τέλη και φόρους. Με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του.

Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή βαδίζουν στην ίδια λογική, καλλιεργώντας την αποδοχή, τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων  στην πολιτική που παίρνει το ψωμί τους από το τραπέζι. 

Καλλιεργούν αυταπάτες και δεν λύνουν προβλήματα, επειδή επιμένουν στη διαχείριση της σημερινής κατάστασης. Δεν θέλουν την εξέλιξη που βοηθάει το λαό, όντας ταγμένοι να υπηρετούν του επιχειρηματικούς – μονοπωλιακούς ομίλους.»
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ               7 Μάη 2018

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)