Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμένα Βούρλα:”Χαρμολύπη….” Ο Όμιλος Παράδοσης και Λαογραφίας για την λιτάνευση του Ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα, την ίδια μέρα με την κηδεία του 20χρονου Δαυίδ….


Ο Όμιλος Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, αναφέρεται στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Λουτρόπολη με την λιτάνευση του Ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονα που δυστυχώς επισκιάστηκε απο τον απρόσμενο χαμό του 20χρονου Δαθίδ Καλτσά στην Αθήνα όπου βρέθηκε νεκρός… Την ίδια μέρα, την Πέμπτη 17/5/2018 που είχαν προγραμματιστεί οι εορταστικές εκδηλώσεις, έγινε και η κηδεία του νεαρού…
ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ. Όλα ήταν προγραμματισμένα για τον πανηγυρισμό της ενορίας σε ανάμνηση της κατάθεσης λειψάνου του Αγ. Παντελεήμονα στον ιερό ναό που φέρει το όνομά του και είναι πολιούχος της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων .Όμως η πόλη πάγωσε στο άκουσμα του αναπάντεχου θανάτου ενός παλικαριού είκοσι χρονών , μιας αγγελικής μορφής του Δαυίδ. Με πάνδημη συμμετοχή και με τα παρήγορα λόγια του μητροπολίτη μας κ. κ. Νικολάου συνοδέψαμε το Δαυίδ στην τελευταία του κατοικία. Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και τα αδέρφια του, που με υποδειγματική αξιοπρέπεια και ιερότητα αντιμετώπισαν τη δοκιμασία τους. Καλό παράδεισο Δαυίδ. Για το λόγο αυτό ο πανηγυρισμός περιορίστηκε στο θρησκευτικό μέρος,με εσπερινό,λιτάνευση εικόνας και λειψάνων του Αγ. Παντελεήμονα με τη συμμετοχή ιερέων, μελών του Ομίλου,αυτοδιοικητικών,πολιτικών και πλήθους πιστών. Ακολούθησε κέρασμα από το σύλλογο Γυναικών και σήμερα πανηγυρική Θ. Λειτουργία.Από την Παρασκευή 1 Ιουνίου ξεκινάμε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
fonografos.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λιχαδονήσια: Φώκια κολύμπησε μαζί με λουόμενους και πόζαρε στον φακό (φωτο)

Nέο Θρόνιο Καμένα Βούρλα: Πήγε να πιάσει το αγκίστρι και πνίγηκε

Και επίσημα Δήμος Καμένων Βούρλων!