Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περιφέρεια Στερεάς: Στην Καταλονία για το «CHIMERA»

  Περιφέρεια Στερεάς: Στην Καταλονία για το «CHIMERA»
Στην Καταλονία βρέθηκε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Innovative cultural and creative clusters in the MED area-Καινοτόμες πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανικές συστάδες στην περιοχή MED» και ακρωνύμιο «CHIMERA».
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «INTERREG MED», με προϋπολογισμό 2,5 εκ Ευρώ.
Οι εργασίες για τη Συντονιστική Επιτροπή του Έργου έγιναν στην Τεράσα της Ισπανίας, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις τοπικές επιχειρήσεις πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής, με απώτερο σκοπό την δημιουργία και την οργάνωση μέσω συμπράξεων ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας στον τομέα πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής (CCI clusters).

«Η προσπάθειά μας στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε πεδία που δεν αξιοποιούνται στο βαθμό που θα έπρεπε από την χώρα μας, όπως αυτό του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας.  Αυτό επιδιώκεται μέσα από την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Έργων όπως  το  ‘’CΗIMERA’’, στο οποίο συμμετέχουμε ως εταίροι», ήταν η δήλωση του Επικεφαλής της ομάδας Έργου και Εντεταλμένου Συμβούλου Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θεμιστοκλή Χειμάρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)