Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστροφή στο μέλλον...Αρθρο του Σπύρου Καπράλου

Image result for σπυρος καπραλος
Του Σπύρου Καπράλου

Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά επί της ουσίας συνιστά επιστροφή της χώρας στο μέλλον.  Ένας δρόμος ανηφορικός, αλλά όχι αδιάβατος.  Χρειάζεται, ωστόσο, να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Χρειάζεται η πολιτική βούληση να συγκρουστείς με κατεστημένες νοοτροπίες, να βάλεις στέρεες βάσεις το συντομότερο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται αδιαμφισβήτητα ένας οδικός χάρτης αλλαγών που θα διασφαλίζει την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευκαιριών, κυρίως για τους νέους με τα δυνατά βιογραφικά που αναζητούν την τύχη τους στην πλατφόρμα του Linkedin, στρέφοντας το βλέμμα τους στο εξωτερικό.
Ευκαιρίες, ευκαιρίες, ευκαιρίες.
Χρειάζεται πρωτίστως ένας νέος αξιακός κώδικας που θα τοποθετεί το δημόσιο και όχι το "δικό μου” συμφέρον πάνω απ’ όλα, που θα βάζει μπροστά το "εμείς”, που θα δημιουργήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικού προσώπου και πολίτη. 
Αυτή είναι η μαγιά για να αλλάξουμε σελίδα, για να οικοδομήσουμε τη Νέα Ελλάδα! 
Στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η κλεψύδρα τους αδειάζει. Διακατέχονται από συμπτώματα πανικού και κάνουν ό,τι μπορούν, αφενός για να ικανοποιήσουν το στενό κομματικό τους πυρήνα με βολέματα της τελευταίας στιγμής, αφετέρου να βάλουν εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση για να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της. Κινούνται  αυστηρά σε μια κομματική συνισταμένη που κρατά τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα, δεν την αφήνει να αναπνεύσει, δέσμια μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο και στην οκταετή επιτήρηση! 
"Ως πότε"; αναρωτιούνται οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να  αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι επαγγελματίες που ασφυκτιούν στο σημερινό κλοιό των τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών, οι νέοι που γράφουν και σβήνουν τα βιογραφικά τους για να βρουν τελικά την τύχη τους σε κάποια πολυεθνική εκτός των τειχών.  
Το σχέδιο ανάταξης της χώρας είναι ήδη στο τραπέζι! 
Το περιέγραψε με ολοκληρωμένο τρόπο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχέδιο με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με δεσμεύσεις που μπορούν να γίνουν το συντομότερο πράξη. Λιγότεροι φόροι, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, πάταξη της γραφειοκρατίας. Κινήσεις που θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις και δουλειές, δουλειές καλά αμειβόμενες...
Μία ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας  και κατ’ επέκταση ελευθερίας στον πολίτη, να διασφαλίσει μία καλύτερη και εξωστρεφή Παιδεία για όλους και πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές σύστημα Υγείας, αλλά και να φτιάξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Η Νέα Ελλάδα θα χτιστεί σε στέρεες βάσεις. Η νέα αντίληψη για την πολιτική θα συνοδεύει την επανεκκίνηση της χώρας! Η επανάσταση του αυτονόητου είναι επιτακτική ανάγκη. Αρκεί μία προϋπόθεση. Η πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι το δίκαιο που πρέπει να γίνει πράξη...
* O κ. Σπύρος Καπράλος είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)