Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνελήφθησαν οι κλέφτες των αλυσοπρίονων


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Ιστιαία, από αστυνομικούς του ΑΤ Ιστιαίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 & 41 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι πρώτες πρωινές ώρες της 18-2-2018, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο εμπορικού καταστήματος της περιοχής, ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα μηχανήματα  και συγκεκριμένα 12 αλυσοπρίονα, ένα βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό και ένα βενζινοκίνητο κονταροπρίονο, καθώς και 2 ποδήλατα.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα χθες το πρωί στην οικία των συλληφθέντων, όπου σε παρακείμενη αποθήκη αυτής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω προϊόντα κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Την προανάκριση ενήργησε το ΑΤ Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Στα χέρια της Ασφάλειας 40χρονος για κλοπή μελισσοσμηνών
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή μελισσοσμηνών, η οποία διαπράχθηκε σε ευρύτερη περιοχή του Βαθέως Αυλίδας Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος προχθές το βράδυ, μετέβη με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στην ανωτέρω περιοχή, όπου προέβη στην αφαίρεση συνολικά 40 τελάρων με μελισσοσμήνη, από 8 κυψέλες μελισσών.
Κατά τη διαφυγή του, ο 40χρονος προκάλεσε, με το όχημά του, φθορές στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη των κυψελών, ο οποίος είχε προστρέξει στο σημείο.
Χθες το πρωί, ο 40χρονος προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και κατήγγειλε ψευδώς την κλοπή του οχήματός του.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στον χώρο που διαπράχθηκε η κλοπή και κατασχέθηκαν: 12 κενές κυψέλες μελισσών, ένα μελισσοκομικό εργαλείο («καπνιστήρι») και μία σακούλα με πευκοβελόνες, ιδιοκτησίας του 40χρονου.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Ανήλικο ζευγάρι έκλεψε 72χρονο

Συνελήφθησαν, στη Λιβαδειά, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 17 & 15 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπής και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ειδικότερα χθες το πρωί, η 15χρονη προσέγγισε 72χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που εκείνος εξερχόταν από κατάστημα σούπερ μάρκετ της περιοχής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να του αφαιρέσει το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.
Η 15χρονη έγινε αντιληπτή από τον 72χρονο και στην προσπάθεια του να την ακινητοποιήσει, ο 17χρονος του επιτέθηκε, χτυπώντας τον στο κεφάλι.
Αστυνομικοί που προσήλθαν στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ στην κατοχή της 15χρονης βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.
Οι αλλοδαποί «ποντικοί» και ο κλεπταποδόχος
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο υποθέσεις διάπραξης κλοπών από εργοτάξιο και πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή της Λιβαδειάς.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δράστες, νυχτερινές ώρες αφαίρεσαν από εργοτάξιο και πρατήριο υγρών καυσίμων, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα (φορητές γεννήτριες, τροχούς κοπής – λείανσης, ασφαλτοκόπτη, τροχήλατος αεροσυμπιεστής με ενσωματωμένη γεννήτρια, μπαταρίες βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκαν εντός έτερου εργοταξίου στην περιοχή της Λιβαδειάς, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος είχε προβεί στην αγορά τους από τους δράστες και αντιμετωπίζει κατηγορίες για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)