Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας 46χρονος Λαμιώτης νεκρός από γρίπη


Ένας 46χρονος Λαμιώτης νεκρός από γρίπη
Δύο ακόμη άνδρες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.
Ένας άνδρας 46 ετών κατέληξε το πρωί της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, από τον ιό της γρίπης.
Πρόκειται για Λαμιώτη που ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ με πολυοργανική ανεπάρκεια από τον ιό για τον οποίο δεν είχε εμβολιασθεί.
Πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης τύπου Α’ και Β’ που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ της Λαμίας θύματα της γριπώδους συνδρομής που παρουσίασε περαιτέρω αύξηση την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Επισήμως από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων από την αρχή της επιτήρησης έχουν καταγραφεί 51 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 49 νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της χώρας. Οι επίσημοι θάνατοι ήταν 14 μέχρι την περασμένη εβδομάδα και ο 46χρονος φαίνεται ότι ήταν το 15ο θύμα της γρίπης.
Δυο ακόμη άτομα σε σοβαρή κατάσταση
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λαμίας εξακολουθούν και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, δύο ακόμη άνδρες ηλικίας 58 και 84 ετών αντίστοιχα, που επίσης ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η χώρα παραμένει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης με επικρατούντες υπότυπους τους Β και A (H1N1) pdm09. Για αυτό τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καμένα Βούρλα:Θρήνος για τον 20χρονο φοιτητή

Παρατσούκλια από το Ρεγκίνι Λοκρίδας