Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων



nosokomeio
Με αφορμή την διαρκώς επιδεινούμενη εικόνα της έλλειψης προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας επισημαίνει τα ακόλουθα:
  • Η μη ανανέωση του προσωπικού μέσω νέων προσλήψεων (Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την τελευταία πενταετία:27 -συνταξιοδοτήσεις την τελευταία πενταετία:122 ) η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η γήρανση του υφιστάμενου προσωπικού αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
  • Οι νόμιμες μετακινήσεις-αποσπάσεις, από το Γ.Ν. Λαμίας σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς να αντικαθίσταται επαρκώς το μετακινούμενο προσωπικό( Μετακινήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού-προσωπικό ά γραμμής, το τελευταίο εξάμηνο από Γ. Νοσοκομείο Λαμίας:15 / προς Γ. Νοσοκομείο Λαμίας: 9 )συντελούν στην πρόσθετη μείωση του προσωπικού.
  • Τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος λειτουργούν με το 50% του προβλεπόμενου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού και προσωπικού γενικών καθηκόντων .
Η έλλειψη προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας έχει τις ακόλουθες συνέπειες :

α) Η ύπαρξη των χιλιάδων οφειλόμενων αδειών και ρεπό (3.374 οφειλόμενα ρεπό σε Νοσηλευτικό προσωπικό-Στοιχεία: 6/11/2017) προηγουμένων ετών και η κόπωση του προσωπικού.
β) Η άσκηση αλλότριων και πολλαπλών καθηκόντων-πέρα από αυτά που ο νόμος καθορίζει- σε τέτοιο σημείο ώστε οι εργαζόμενοι να βρεθούν εκτεθειμένοι.
γ)Η μειωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρικό προσωπικό όταν προκηρύσσετε μια νέα θέση.
δ)Η μετακίνηση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού από όμορα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας για να καλυφθούν κενές μέρες εφημερίας λόγω έλλειψης μόνιμου ιατρού.(π.χ αναισθησιολόγοι, ιατροί στο Τ.Ε.Π) .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ: Την στελέχωση του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας μέσω νέων μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και την αύξηση των δαπανών για την υγεία.

Δεν είναι εφικτό οι 400.000 περίπου κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος να καλυφθούν υγειονομικά από το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας όταν υφίστανται ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ενέργειες (ενέργειες;) για να αντιμετωπιστεί το θέμα από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας μάλλον είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων και των ασθενών συνεχώς επιτείνεται. Τα όποια αιτήματα από την πλευρά του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων (κενές οργανικές θέσεις διάφορων ειδικοτήτων:381 Στοιχεία:27/10/2017) χάνονται μέσα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας(χρονοβόρες διαδικασίες προσλήψεων) και στον αρμαγεδώνα της υποχρηματοδότησης λόγω μνημονίων (576 εκ. ευρώ λιγότερα θα λάβουν τα Νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ του χρόνου).

Το Σωματείο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στο κοινωνικό σύνολο και ότι στην προσπάθειά του να αναδειχθεί το πρόβλημα προκειμένου να δοθούν λύσεις, θα κάνει χρήση όλων των νόμιμων μέσων, ούτως ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν την υγειονομική κάλυψη που τους αξίζει και οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Έτσι μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν φορείς ανάπτυξης και προόδου για ολόκληρο τον Νομό Φθιώτιδος και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και θα επιτελέσουν τον σκοπό που η πολιτεία, τους έχει καθορίσει.

ΤΟ Δ.Σ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Με αφορμή το συνημμένο Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας για την διαρκώς επιδεινούμενη εικόνα της έλλειψης προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και Ώρα: 09:30 στην είσοδο του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Κεντρικό θέμα αυτής είναι η ανάδειξη του μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού καθώς και ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών που πρέπει να οργανωθούν (π.χ διαμαρτυρία των εργαζομένων και των πολιτών) προκειμένου να προβληθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα Γενική Συνέλευση και ουσιαστικά να συνδράμουν στον αγώνα μας.

Η Υγεία είναι υπόθεση όλων μας, και είναι απόλυτη ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

ΤΟ Δ.Σ

fonografos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/11/blog-post_69.html#ixzz4ytobNI27

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)