Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαββατοκύριακο με πτήσεις παραμοτέρ στη παραλία Μωλου.7-8/10/2017(ΦΩΤΟ & VIDEO)Πληροφορίες για το άθλημα.

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά, λέει το τραγούδι αλλά για όσους ασχολούνται με το παραμοτέρ ο κόσμος δεν μοιάζει μόνο με ζωγραφιά. Η αίσθηση του να πετάς, η ταχύτητα και η εικόνα της γης από ψηλά γοητεύουν τους τολμηρούς που δοκιμάζουν στο συγκεκριμένο σπορ
Συνεπείς και φέτος στο ραντεβού τους οι φίλοι του παραμοτέρ,που τα τελευταία χρόνια κατασκηνώνουν στη παραλία του Μώλου,βρίσκοντας ιδανικό το πεδίο για απογειώσεις και προσγειώσεις των αθλητών,χαριζοντάς πλούσιο θέαμα.

Τι είναι το παραμοτέρ
Το παραμοτέρ είναι αλεξίπτωτο πλαγιάς με μηχανή 80 cc έως 200 cc και βάρος γύρω στα 20 με 30 κιλά, δένεται στην πλάτη του πιλότου και τον απογειώνει από το έδαφος με λίγο μόνο τρέξιμο. Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αποσπάται σε πολλά κομμάτια και να χωράει ακόμα και μέσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο.
Πρόκειται για ένα νέο σχετικά σπορ, που εμφανίστηκε πριν είκοσι πέντε χρόνια στα βουνά των Άλπεων σαν συνεχεία του αλεξίπτωτου πλαγιάς. Έκτοτε αγαπήθηκε με πάθος και απέκτησε χιλιάδες φανατικούς φίλους σε όλο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε στα τέλη του ΄90, κερδίζοντας γρήγορα πολλούς θαυμαστές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπαίδευση σε κάποια σχολή, και μετά πτήσεις διπλά σε έμπειρους πιλότους. Σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 80 ενεργοί πιλότοι, ανάμεσά τους δε 5 γυναίκες.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)