Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον Οπούντιο κόλπο (Θεολόγος -Μαλεσίνα)το σούπερ γιοτ που κυβερνάται μέσω iPad

Η hightech θαλαμηγός που  μία από τις καινοτομίες που φέρει είναι ότι δέχεται εντολές από το tablet του ιδιοκτήτη του, ενώ έχει αυτονομία καυσίμων για ταξίδι απόστασης Νέας Υόρκης - Λονδίνου 

Πρόκειται για το τελευταίο «παιχνίδι» του δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή Αντο Μάρντεν ο οποίος δραστηριοποιείται στη Νοτιοανατολική Ασία και θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς στον ναυτιλιακό χώρο. Το super yacht μοιάζει με διαστημόπλοιο που μπορεί να επιπλέει στο νερό, αν και το μοναδικό πράγμα που σίγουρα δεν μπορεί να κάνει είναι να πετάξει. Την περασμένο μήνα το θαύμασαν στον Κόλπο της Τραγάνας,κοντά στις παραλίες του Θεολόγου, εκεί όπου εντοπίστηκε το «Adastra», όπως είναι η ονομασία αυτού του ασύλληπτης ομορφιάς σκάφους, το οποίο σημαίνει «Στα αστέρια», τα οποία κάλλιστα μπορείς να παρατηρήσεις καθισμένος σε μία από τις δερμάτινες αναπαυτικές καρέκλες της υπερπολυτελούς τραπεζαρίας του. Ωστόσο υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια στον τρόπο λειτουργίας του που το κάνει πράγματι ξεχωριστό.  
Το υπερπολυτελές γιοτ δέχεται εντολές από τον καπετάνιο του όπως έκανε ο Ιππότης της Ασφάλτου Μάικλ Νάιτ κάθε φορά που ζητούσε τη συνδρομή της υπερσύγχρονης μαύρης Pontiac με το όνομα Κιτ. Ο Αντο Μάρντεν, πάντως, δεν χρησιμοποιεί κάποιο έξυπνο ρολόι για να μιλήσει στο σκάφος του, αλλά ένα iPad στο οποίο έχει εγκαταστήσει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να  καθοδηγεί το «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.        

Σύμφωνα με το περιοδικό «Boat International», το «Adastra» είναι «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο». Χαρακτηρίζεται ένα θαλάσσιο παλάτι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

 Ο Αντον Μάρντεν είναι ο ιδιοκτήτης της Fenwick Shipping Services, μιας ναυτιλιακής εταιρείας ειδικευμένης σε πλοία ξηρού φορτίου η οποία διαθέτει έξι πλοία και δραστηριοποιείται σε Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία, και πρόεδρος της FIM Limited, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ομίλου Magsaysay Transport & Logistics με έδρα τη Μανίλα και κύριο αντικείμενο τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Αντο Μάρντεν και η σύζυγός του Ιλέιν είναι ιδιοκτήτες και δύο τροπικών νησιών κοντά στις ακτές της Ινδονησίας. 
Οι πληροφορίες απο την Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"
Φωτογραφίες απο την σελίδα στο facebook Αξιοθέατα Μαλεσίνας & Θεολόγος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)