Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακαινίζεται το ξενοδοχείο Κασταλία στην Αιδηψό

kastalia1Το άλλοτε ξακουστό ξενοδοχείο Κασταλία στην Αιδηψό, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα παλατάκια των κατοίκων και των τουριστών αποφάσισε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση.
Σήμερα είναι ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και ανεγέρθηκε το 1920. Το τεράστιο αυτό κτήριο ανήκει στον Δήμο και είναι παραδομένο στην φθορά του χρόνου. Τώρα, με παρεμβάσεις που έγιναν αποφασίστηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ του  Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να δοθεί το ποσό των 2εκ ευρώ για την ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτηρίου. 
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό της Εύβοιας, το Ξενοδοχείο Κασταλία, μετά τις παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι
• Με τη δεσπόζουσα θέση και τα ιδιαίτερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου θα αναδείξουν και την ευρύτερη περιοχή
• Θα συμβάλει στην προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών, μέσω της δημιουργίας Συνεδριακού Κέντρου και Πολυχώρου Πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών
• Θα αναβαθμίσει την περιοχή με νέες δράσεις και επισκέπτες στην πόλη της Αιδηψού, πέραν του ήδη υφιστάμενου Ιαματικού Τουρισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)