Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφιερωματική και τιμητική εκδήλωση στο Μωλιώτη Θανάση Φροντιστή.

Αφιερωματική εκδήλωση στον Μωλιώτη Θανάση Φροντιστή από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου

 Ο Θανάσης Φροντιστής γεννήθηκε στο Μώλο Φθιώτιδας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική και έκανε μεταπτυχιακές (ΜΒΑ) και μέρος των διδακτορικών του Σπουδών (Ρh.D) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών. Είναι Πρόεδρος των δύο ανωνύμων εταιριών που ίδρυσε (ΕΜΙ Εκπαιδευτική Α.Ε. και ΕΜΙ Συμβουλευτική Α.Ε.), Αντιπρόεδρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και αρχισυντάκτης οικονομικού περιοδικού. Κατά την 40ετή σταδιοδρομία του ως ανώτερου και ανώτατου στελέχους σε γνωστές διεθνείς εταιρίες, διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΟΤΕ. Δίδαξε σε γνωστά Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Διετέλεσε ή είναι μέλος της Διοίκησης πολλών ευρωπαϊκών και ελληνικών επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Όμιλος Προώθησης Εξαγωγών της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Αντιπρόεδρος), το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών (ΙΝΚΑ-Αντιπρόεδρος), το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών, ο Σύνδεσμος Εταιριών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Πρόεδρος), το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο (Αντιπρόεδρος) και άλλες. Για πολλά χρόνια ήταν Σύμβουλος-Εμπειρογνώμων του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου του ΟΗΕ/ΠΟΕ.
Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία και πάνω από εβδομήντα άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες. Ασχολείται από 30ετίας με τη δημοσιογραφία και με τη λογοτεχνία. Γράφει ποίηση και θέατρο. Ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)