Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με ΜΑΤ και συλλήψεις εργαζομένων αποφασίστηκε η παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη

Με αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου, μηνύσεις και συλλήψεις εργαζομένων, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας με θέμα την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων του δήμου σε ιδιώτη. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση αστυνομικές δυνάμεις είχαν ήδη παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου, απαγορεύοντας την είσοδο στους απολυμένους συμβασιούχους, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημοτικής αρχής, ενώ προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις. Έξω από το κτίριο έμειναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καθώς και οι απολυμένοι συμβασιούχοι που δούλευαν στην καθαριότητα.
Αμέσως μετά, η κινητοποίηση μεταφέρθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες. Οι εργαζόμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παρακώλυση» της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής είχαν διαφανεί την Πέμπτη, όταν διέκοψε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσε την αστυνομία χωρίς να έχει δεχθεί την παραμικρή πρόκληση. Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα κατέθεσε περισσότερες από δέκα μηνύσεις, με τις οποίες στιχοποιοί τους απολυμένους εργαζόμενους και συνολικά όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται στις αντιλαϊκές επιλογές της.
Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του δήμου Λαμιέων που με ΜΑΤ, εισαγγελείς και τρομοκρατία κατάφερε να περάσει κατά πλειοψηφία την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου, με τη ... συνδρομή του κρατικού μηχανισμού, των δυνάμεων καταστολής που προχώρησαν μάλιστα στη σύλληψη δύο εργαζομένων μετά από μηνύσεις που είχαν υποβάλλει ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε βάρος 10 εργαζομένων συμβασιούχων και κατά αγνώστων.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο  αναδεικνύουν και τις ευθύνες και την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά αφήνει ανέγγιχτο το νομοθετικό πλαίσιο που τις προωθεί
Δηλώνουμε στην δημοτική αρχή και τα εργολαβικά συμφέροντα που εξυπηρετεί πως θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους και θα ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του αυταρχισμού. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν  ότι με τη βία και την τρομοκρατία θα υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)