Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθιώτιδα: Σήκωσε τα δίχτυα και είδε εικόνες που θα θυμάται για καιρό – Η απόφαση του ψαρά!


Φθιώτιδα: Σήκωσε τα δίχτυα και είδε εικόνες που θα θυμάται για καιρό – Η απόφαση του ψαρά! | Newsit.gr

Δεν είχε μόνο ψάρια το δίχτυ επαγγελματία ψαρά το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Αταλαντονησίου. Ανέσυρε με το αλιευτικό του εργαλείο (μανωμένα δίχτυα) ένα αρχαίο θραυσμένο πήλινο αγγείο και δυο πήλινα θραύσματα, από το βυθό της θάλασσας και σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή, όπου ψάρευε με το επαγγελματικό του σκάφος.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, ενημερώθηκε η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντικείμενα της Βυζαντινής περιόδου όχι μεγάλης αξίας. Επίσης όπως λένε ψαράδες της περιοχής ο βυθός στο συγκεκριμένο σημείο έχει διάσπαρτα πολλά παρόμοια αντικείμενα.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι αλιείς έχουν την υποχρέωση να τα παραδίδουν στις Λιμενικές Υπηρεσίες και αυτοί με τη σειρά τους στους ειδικούς επιστήμονες για την αυτοψία και την περισυλλογή τους.
Πηγή: lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)