Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απεργία στη ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 29 Αυγούστου ενάντια στις απολύσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 17/08/2017 συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδικάτου μας με αφορμή τις απολύσεις που έγιναν στην εργολαβία Καρατσιώλη στην ΛΑΡΚΟ. Υπενθυμίζουμε πως οι απολύσεις είχαν ανακληθεί, οι συνάδελφοι μια μέρα πριν την Τετράωρη στάση που είχαμε προκηρύξει ήρθαν για δουλειά και εφόσον αναστείλαμε την 4ωρη στάση την επόμενη μέρα τους απολύσαν ξανά.
Σήμερα οι συνάδελφοι μας έχουν πάρει την απόλυση με Δικαστικό Επιμελητή. Η εργολάβος δεν τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, η Καταγγελία Σύμβασης έχει πλαστές ημερομηνίες πρόσληψης με αποτέλεσμα να  μην πάρουν αποζημίωση και επίδομα ανεργίας.  Η Διοίκηση και η Διεύθυνση μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία  κάνοντας προκλητικά πλάτες στους εργολάβους.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Η πλειοψηφία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σήμερα έχει βιώσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών στο πετσί της.  Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις και η σημερινή , οι διορισμένες από αυτές  Διοικήσεις και  Διευθύνσεις εινα υπέρ του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών. Πάντα και για τους δικούς τους λόγους υπερασπίζονται τους εργολάβους.
Το κύριο για εμάς τους εργαζόμενους είναι ότι είμαστε τα θύματα της πολιτικής τους. Είτε εργαζόμαστε στην ΛΑΡΚΟ μέσω εργολάβου, είτε σήμερα μας έχει η ΛΑΡΚΟ χωρίς δικαιώματα όπως τριετίες, Βασικούς μισθούς , αναβαθμίσεις χωρίς χρήματα, Σ.Σ.Ε κτλ, είτε ακόμη  είμαστε παλιοί εργάτες και η ΛΑΡΚΟ  θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχύτερα λέγοντας μας «ανήθικους συνταξιούχους», όλοι μας είμαστε θύματα της πολιτικής τους.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση που θα οξυνθεί από την πλευρά των μετόχων της ΛΑΡΚΟ τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι το μισθολογικό κόστος, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε. Όχι μόνο να αμυνθούμε, άλλα κύρια να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή.
Η υπομονή όλων των εργαζομένων εξαντλήθηκε. Πολύ εργασία - λίγες οι θέσεις εργασίας. Ακριβή ζωή - μικροί μισθοί, πολλοί φόροι – λίγες παροχές και στο τέλος απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη εργασία και τσεπωμένοι εργολάβοι.
Τα περιθώρια οι εργαζόμενοι να βρουν το δίκιο τους στις αρμόδιες υπηρεσίες και στους νόμους στένεψαν κατά πολύ. Οι Κυβερνήσεις, ως κράτος των εργοδοτών, στα πλαίσια της Ε.Ε και για την εξυπηρέτηση των αφεντικών τους ισοπέδωσαν κάθε κατάκτηση με νόμους και συνεχίζουν μέχρι να μας κάνουν δούλους.
Μόνη λύση απέναντι σε αυτή την επίθεση είναι να είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά, στην λογική του ένας για όλους και όλοι για έναν. Δύσκολο, άλλα ρεαλιστικό και αναγκαίο.
Από αυτήν την σκοπιά και Έχοντας δεδομένο πως παρά αυτά που ακούγονται και γράφονται  εμείς οι εργαζόμενοι βλέπουμε το εργοστάσιο να πηγαίνει με φουλ τις μηχανές, τεντώνοντας τους εργαζόμενους για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που παίρνουν το Νi για να το αξιοποιήσουν. Έχοντας δεδομένο πως Διοίκηση και Κυβέρνηση γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ασφάλεια, το μεροκάματο και τα κεκτημένα  των εργαζομένων που είναι οι παραγωγοί αυτού του πλούτου. Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, σε αυτήν την λογική και με αφορμή τις  απολύσεις, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας των μελών μας για την Τρίτη 29/08/2017 και ΓΣ την ίδια μέρα.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε για την στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ και της ΠΟΕΜ που παρά το γεγονός ότι είναι ενήμεροι για την κατάσταση, με την σιωπή τους και με την παρασκηνιακή δράση τους, επιβεβαιώνουν με ποιον είναι. Έχοντας κριτήριο καθαρά και μόνο την ψήφο και την  υπονόμευση της ταξικής κατεύθυνσης που έχει η Διοίκηση του Συνδικάτου μας κάνουν πλάτες στην ΛΑΡΚΟ και στην Κυβέρνηση.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την Τρίτη 29/08/207, στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 05:30 στην  Κεντρική Πύλη 2 - 10, στη πορεία των εργαζομένων με σταθμό τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην ΛΑΡΥΜΝΑ  και στην ΓΣ αμέσως μετά στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.
Καλούμε όποιος συνάδελφος δεν είναι μέλος του Συνδικάτου μας να γίνει για να μπορεί να απεργήσει μέχρι και την Παρασκευή 25/08 όπου θα στείλουμε το προσωπικό ασφαλείας στην ΛΑΡΚΟ με δικαστικό επιμελητή. Καλούμε την εργατιά, τα Συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς και τον λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.  Δεν είναι ο αγώνας μας ενάντια στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ και στην ΠΕΟΜ. Είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και στα αντεργατικά τους σχέδια. Είναι αγώνας για την βελτίωση της ζωής μας.
Διεκδικούμε:
ü Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.
ü Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών.
ü Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα.
ü Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.
ü Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους.
ü Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις.
ü Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
ü Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
ü Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.
ü ΣΣΕ που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων  (δάνεια, εκδρομές κλπ).
Όποιος συμφωνεί με τα αιτήματα απεργεί και συμμετέχει στις διαδικασίες. Η επιτυχία της απεργίας θα κρίνει την αποτελεσματικότητα, θα είναι παρακαταθήκη για τον μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)