Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TEDxLamia :Xαρτογραφώντας το καλοκαίρι


Γράφει η Βασιλική Υψηλάντη, Λαμία

Καλοκαίρι στη Λαμία
Όταν είμασταν μικρότεροι, με την έναρξη του καλοκαιριού, ξεκινούσαμε να σχεδιάζουμε όλα όσα θέλαμε να κάνουμε, όλα τα μέρη που θέλαμε να επισκεφτούμε, όλες τις εμπειρίες που θέλαμε να ζήσουμε. Ακόμα και όταν δεν είχαμε την δυνατότητα, λόγω έλλειψης χρόνου ή χρημάτων, ανακαλύπταμε δημιουργικούς τρόπους διασκέδασης.
Τα σχέδια μας περιλάμβαναν πολυήμερες διακοπές, μικρές εκδρομές με φίλους, υπαίθριες συναυλίες, νέες γεύσεις, νέες εικόνες, όλα τους τόσο συναρπαστικά.
Μεγαλώνοντας, σε μια άλλη εποχή, αυτή της κρίσης, συνειδητοποιείς ότι όλα όσα ονειρεύεσαι να κάνεις, κοστίζουν ή απαιτούν χρόνο από εσένα που δεν διαθέτεις.
Πώς σκοπεύεις, λοιπόν, να περάσεις το υπόλοιπο καλοκαίρι, με περιορισμένους πόρους;
Δραστηριοποιώντας την φαντασία σου και εκμεταλλεύοντας τις επιλογές που σου προσφέρει η περιοχή μας, για τις οποίες πιθανώς να μην γνωρίζεις!
Τι θα έλεγες να παρέμενες στην πόλη σου, αλλά να την έβλεπες διαφορετικά;
Προτάσεις λοιπόν για να έχετε ενα αξέχαστο καλοκαίρι, μια “ανάσα” από την πόλη της Λαμίας!
-Διαβάστε ένα βιβλίο
Τα βιβλία σε ταξιδεύουν οικονομικά, σε μέρη μακρινά ή κοντινά, από την άνεση του καναπέ σου ή της παραλίας. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Λαμίας, όπου μπορείς να περιπλανηθείς σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, και να δανειστείς αυτό που επιθυμείς.
www.vivlamias.gr
-Ανακαλύψτε το κάστρο της Λαμίας
Στην κορυφή της πόλης, δεσπόζει μεγαλοπρεπές και προσφέρει στους επισκέπτες του μια πανοραμική άποψη της πόλης. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, και καθώς θα βρίσκεστε εκεί,ενημερωθείτε και για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες που γίνονται κατα καιρούς!
www.culture.lamia.gr
-Περιπλανηθείτε στην πόλη
Κάθε πόλη έχει ανεξερεύνητες γωνιές και σημεία που όλοι θέλουν να επισκεφθούν σαν τουρίστες, αλλά όσοι μένουν στην πόλη σπάνια το πραγματοποιούν. Εξερευνήστε τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες της πόλης, τα καφέ, τα καταστήματα, τα graffiti στους τοίχους, περπατήστε σε δρόμους που δεν έχετε περπατήσει ξανά. Επιστρατεύστε την φωτογραφική σας μηχανή, καλή παρέα, και περιπλανηθείτε στην πόλη σαν ταξιδευτής!
-Βόλτα με ποδήλατο
Ακολουθήστε τον ποδηλατόδρομο ή τον περιφερειακό του κάστρου της Λαμίας για μια πιό απαιτητική διαδρομή. Θέλετε παρέα; Ακολουθείστε τους ποδηλάτες Λαμίας στο Facebook, και συμμετέχετε στην επόμενη ποδηλατική εξόρμηση.
www.facebook.com/podilateslamias
-Βρες το μονοπάτι
Αφήστε τον εαυτό σας να περιπλανηθεί μέσα στην φύση, κάνοντας πεζοπορία στα μονοπάτια της Οίτης, Υπάτης, του Καλλίδρομου. Με την έμπειρη συνοδεία του Nature in Action που βρίσκεται στην Λαμία, ανακαλύψτε νέα μέρη είτε πεζοπορώντας είτε με την συνοδεία ποδηλάτου.
www.natureinaction.gr
-Οινογευσία στον Πύργο του Μελά
Το πανέμορφο οινοποιείο, που βρίσκεται στον Αχινό, με τον επιβλητικό πέτρινο Πύργο, σας μεταφέρει στους αμπελώνες της Γαλλίας. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε το κρασί, με συνοδεία γευστικών πιάτων, και αν το επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε σε έναν από τους ξενώνες του. Η θέα του που απλώνεται μέχρι την θάλασσα και την άκρη του ορίζοντα, θα σας χαλαρώσει και θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά σε ένα παραδεισένιο μέρος.
www.latourmelas.com
-Κρουαζιέρα θα σε πάω!
Στα Λιχαδονήσια, όπου κάποιοι τα έχουν ονομάσει τις Σεϋχέλες της Μεσογείου!
Δεν υπάρχει κάτι πιο ονειρικό, από τα κρυστάλλινα νερά και την λευκή άμμο να απλώνεται στα πόδια σου. Αν δεν γνώριζατε τον τρόπο να τα επισκεφτείτε, μπείτε στο site και κλείστε εισητήριο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι καλή παρέα και όρεξη για βουτιές!
www.lichadonisia.com
-Αναζωογονήστε σώμα και πνεύμα
Επιλέξτε ανάμεσα στις θερμές πηγές των Καμμένων Βούρλων και του Κονιαβίτη, που βρίσκονται μόλις ενα χιλιόμετρο πιο κάτω, των Θερμοπυλών, του Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια), του Πλατυστόμου και τόσων άλλων που βρίσκονται στον νομό. Συνδυάζουν το βουνό, την θάλασσα, τον ήλιο και την απόλυτη χαλάρωση. Οργανωμένα και απολύτως δωρεάν. Ένα δώρο της φύσης για όσους ζητούν να χαλαρώσουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.
-Glamping
Ακολουθήστε την παγκόσμια τάση που έχει συνεπάρει τους λάτρεις της φύσης. Συνδυάζει την πολυτέλεια και το camping. Κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια, σε μια σκηνή που σας παρέχει πραγματική άνεση. Οικονομικά, και με μια δόση περιπέτειας για ένα βράδυ διαφορετικό από τα άλλα.
www.nisi.com.gr
Και αν δεν έχετε πάλι καθόλου χρόνο, απλά αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί! Απολαύστε την στιγμή, ακολουθώντας την φαντασία σας σε μέρη που έχετε ήδη επισκεφθεί ή σε άλλα που πάντα ονειρευόσασταν, σε όμορφες σκέψεις, στις ελπίδες που έχετε, στις προσδοκίες για το μέλλον.
Αν η καθημερινότητα σας αφήνει με ένα αίσθημα κενού, γεμίστε το με τις εικόνες από τα ταξίδια του μυαλού.
Καλό καλοκαίρι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)