Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΖΙΑΚΑ - ΥΠΑΤΗ

Μόλις 22 χλμ. από την Λαμία, στα νότια των Λουτρών Υπάτης αρχίζει μια όμορφη ανηφορική διαδρομή προς τις πλαγιές της Οίτης και την ΥΠΑΤΗ μεταβαίνοντας από το πράσινο του κάμπου στο πράσινο του βουνού, μέσα σε βελανιδιές, πλατάνια και κυπαρίσσια.
Οδηγώντας με μικρή ταχύτητα θα ευχαριστηθείτε την ομορφιά του τοπίου αφού η κωμόπολη βρίσκεται πάνω στην πλαγιά και έχει θέα τον κάμπο. Ανεβαίνοντας λοιπόν θα αντικρίσετε την ταβέρνα & το καφέ "ΧΑΝΙ", όπως και έναν από τους λιγοστούς φυσικούς καταρράκτες που υπάρχουν στην Ελλάδα, με τα νερά του να πέφτουνε στην άκρη του δρόμου. Εκεί ακριβώς βρίσκετε και το HOTEL "Αρχοντικό του Ζιάκα" , σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των φιλοξενουμένων του όλο το χρόνο. Συνεχίζοντας την διαδρομή ανάμεσα στη ρεματιά που βρίσκεται πριν την πόλη και η οποία είναι κατάφυτη από πλατάνια, φθάνετε στην πλατεία της Υπάτης.
Η Υπάτη είναι κτισμένη στην βόρεια πλευρά της Οίτης και σε υψόμετρο 450 μέτρων.
Το Hotel "Αρχοντικό του Ζιάκα", βρίσκεται στην είσοδο της Υπάτης.
Λόγω της πλεονεκτικής του θέσης δίπλα σε φυσικό καταρράκτη , κοντά στην ιστορική πλατεία των "ΑΙΝΙΑΝΩΝ" (Υπάτης) , οι πελάτες μας συνδυάζουν άριστα τη δουλειά τους, τις αγορές τους, τη διασκέδαση και την ξεκούραση τους.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην κατασκευή του ώστε να συνδυάζεται το παραδοσιακό με το σύγχρονο και η λειτουργικότητα με την πολυτέλεια.
Κατασκευή 2001 "Το Αρχοντικό του Ζιάκα" διαθέτει 10 δωμάτια (20 κλίνες) τέλεια ηχομονωμένα με διπλά τζάμια, με θέα βουνό αλλά και τον φθιωτικό κάμπο και όλα εξοπλισμένα με ατομικό μπάνιο, air condition, θέρμανση (καλοριφέρ), έγχρωμη τηλεόραση με ελληνικά προγράμματα και δορυφορική λήψη, mini bar και τηλέφωνο.
Στο ευρύχωρο και καλόγουστα διακοσμημένο χώρο του καθιστικού μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας ή να γευτείτε έναν ελληνικό καφέ το απογευματάκι ακούγοντας απαλή και ήρεμη μουσική ή αργά το βράδυ να πιείτε ένα εξωτικό κοκτέιλ καθώς θα ατενίζετε την εκπληκτική θέα του Φθιωτικού κάμπου. Στην ίδια αίθουσα, θα βρείτε το καφέ-μπαρ του hotel, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τον καφέ που προτιμάτε, ένα αναψυκτικό ή κοκτέιλ.
Το Ξενοδοχείο μας προτείνεται όλο τον χρόνο ως βάση για κοντινές ή ακόμη και για μακρινές αποδράσεις απο την καθημερινότητα!
Γι’ αυτό και όσοι ξέρουν την Οίτη, αλλά και θέλουν να γνωρίσουν και κάποιες άγνωστες τοποθεσίες του Εθνικού μας Δρυμού μας και την ευρύτερη περιοχή της Ιστορικής Υπάτης, μας έχουν σαν αφετηρία τους.
Διαθέτουμε καθημερινό ελληνικό τύπο και περιοδικά για να σας συνοδεύουν δίπλα στο επιβλητικό τζάκι το χειμώνα αλλά και στην ειδυλλιακή βεράντα το καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας.
Εκτός απο τα ιστορικά στοιχεία της η Υπάτη φημίζεται και για τον ορεινό της όγκο, που καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του Δήμου. Ακόμα και στα πεδινά όμως, το τοπίο είναι τόσο ποικιλόμορφο, που ποτέ δεν κουράζει τον επισκέπτη.
Στην διαδρομή προς το κάστρο της ιστορικής και μαρτυρικής Υπάτης βρίσκεται η θαυμάσια τοποθεσία «Περιβόλια», με ωραίο χώρο αναψυχής, δροσερό βουνίσιο νερό και τεράστια υπεραιωνόβια πλατάνια.
Διεύθυνση: ΥΠΑΤΗ
Τηλέφωνο: 22310 98080, 22310 98081, 22310 98082
Fax: 22310-98083
website: www.xani.gr
e-mail: hotel@xani.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)