Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο π.Γερμανός Γιαντσίδης νέος ηγούμενος στην Ι.Μ. Αγάθωνος


Ο αρχιμανδρίτης πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης εξελέγη παμψηφεί, νέος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, παίρνοντας τη θέση του μακαριστού πατρός Δαμασκηνού που κοιμήθηκε ξαφνικά στις 23 Ιουνίου, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη τους μοναχούς του μοναστηριού, αλλά και στα δεκάδες πνευματικά του παιδιά.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε παρουσία του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.Νικολάου και με την τήρηση των εκκλησιαστικών κανόνων. Ο πατέρας Γερμανός ήταν στο πλευρό του πατρός Δαμασκηνού από τα πρώτα έτη της θητείας του στο μοναστήρι και άοκνος συμπαραστάτης στα προβλήματα της υγείας του.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φθιώτιδας κ. Νικολάου και μετά το πέρα αυτής, ακολουθήθηκε η διαδικασία εκλογής νέου ηγουμένου και συμβουλίου της μονής, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες. Οι υποψήφιοι για τη θέση του ηγουμένου, αρχιμανδρίτες, έμειναν μέσα στο καθολικό της Μονής, προσευχήθηκαν και στη συνέχεια έλαβε χώρα η ψηφοφορία , κεκλεισμένων των θυρών.
Εξελέγη παμψηφεί ο πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης και νέα μέλη του συμβουλίου, ο αρχιμανδρίτης  Αγάθων Κατερινόπουλος και ο μοναχός Βησσαρίων Παλαιογιάννης. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος επέδωσε τη ράβδο του καθηγουμένου στον νέο ηγούμενο και οι πατέρες και προσκυνητές τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν για την νέα του θέση.
Στην σύντομη αντιφώνησή του ο νέος καθηγούμενος πατέρας Γερμανός ευχαρίστησε τον μητροπολίτη, τους πατέρες και όσους στηρίζουν το πνευματικό έργο της μονής και τους ζήτησε τη βοήθειά τους ώστε να συνεχίσει επάξια στο δρόμο του προκατόχου του μακαριστού πατρός Δαμασκηνού.
Στις 30 Ιουλίου θα τελεστεί θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο του τέως ηγουμένου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνηση του νέου καθηγουμένου.
 /tvstar.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)