Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι έφαγαν τα λεφτά στο Δήμο Λαμιέων;

  Ποιοι έφαγαν τα λεφτά στο Δήμο Λαμιέων;
Θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι ή θα καταφέρουν να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες σε ένα εξιλαστήριο θύμα, που ήταν η τελευταία τρύπα της φλογέρας; - Εκτός από ΔΗΠΕΘΕ υπάρχουν και σε άλλα ταμεία ελλείμματα, που ερευνούν οι Εισαγγελικές Aρχές;
Είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, που αφορά στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα την περίοδο 2000 - 2014.
Ο πρώτος έλεγχος έδειξε ότι μόνο από τις γενναίες επιχορηγήσεις που έκανε ο Δήμος Λαμιέων προς το ΔΗΠΕΘΕ, (τεράστια ποσά και μέσα στα χρόνια της κρίσης), τα χρήματα που χάθηκαν στο δρόμο από το ένα ταμείο στο άλλο είναι 1.490.679,07€.
Δηλαδή 1,5 εκατ. ευρώ είχε "φαγωθεί" και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Ούτε οι Οικονομικές Υπηρεσίες, ούτε το Δ.Σ., ούτε ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, ούτε και ο Ορκωτός Λογιστής που έκανε "έλεγχο" κάθε χρόνο και τον οποίο είχε επιλέξει ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Το τελευταίο διάστημα λοιπόν και μετά το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με στοχευμένα δημοσιεύματα και διαρροές κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ένοχος είναι ένας και μοναδικός. Είναι τουλάχιστον ντροπή να θέλουν να φορτώσουν σε έναν άνθρωπο όλες τις αμαρτίες, γιατί έτσι τους βολεύει, γνωρίζοντας μάλιστα ποια είναι η κατάσταση αυτού του ανθρώπου. Και η οικονομική, αλλά και τη υγείας του.
Ας ελπίσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει έρευνα σε βάθος και θα φτάσει στους πραγματικούς ενόχους. Δυστυχώς για κάποιους "κυρίους" ζούμε όλοι σε μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μην περιμένετε λοιπόν να πιστέψουμε ότι όλα τα έφαγε το εξιλαστήριο θύμα που εσείς προσπαθείτε να του φορτώσετε όλες τις αμαρτίες σας.
Ο Ορκωτός είχε ενημερώσει...
Από το 2008 ο Ορκωτός Λογιστής είχε ενημερώσει γραπτώς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά, ότι δεν μπορεί το ίδιο πρόσωπο να είναι ταμίας και λογιστής στο ΔΗΠΕΘΕ, για προφανείς λόγους.
Οι μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών γινόταν από το ένα ταμείο στο άλλο με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο (μετρητά κλπ). Όμως κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Δεν γνώριζαν ή έτσι τους βόλευε;
Ψάχνει κι άλλα ο Εισαγγελέας...
Μπορεί το σκάνδαλο για το ΔΗΠΕΘΕ να είναι το πιο γνωστό, αλλά οι Δικαστικοί λειτουργοί ερευνούν και άλλες υποθέσεις, που αφορούν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο Δήμο Λαμιέων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε εξέλιξη είναι προανάκριση για το Ωδείο, για τη Φιλαρμονική, αλλά και για το 4ο ΚΑΠΗ του Δήμου, όπου επίσης έχουν εξαφανίσει χρήματα από τα ταμεία.
Και εδώ η τακτική είναι ίδια. Κανείς δεν ξέρει τίποτα, ωστόσο πάντα υπάρχει ένας υπάλληλος "θύμα", που τα έκανε όλα χωρίς κανείς άλλος να αντιληφθεί το παραμικρό.
Υπάρχουν και έργα μαϊμού;
Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ένας ακόμη φάκελος που ερευνάται από τις Εισαγγελικές Αρχές για τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Λαμιέων.
Ο φάκελος αυτός έχει να κάνει με καταγγελίες για έργα που δεν έχουν γίνει και έχουν πληρωθεί ή με έργα που πληρώθηκαν δυο φορές.
Όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία θα επανέλθουμε....
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)