Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αφιέρωμα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ(εφημερίδα της Ελληνικής Ομογένειας) στον Σεραφείμ Λάζο

Τραγούδια αφιερωμένα στον «Ερωτα» παρουσίασε ο Σεραφείμ Λάζος


synvilia-serafim-lazos-DSC_6471a.EtaImg
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οταν ο Σεραφείφ Λάζος πρωτοξεκίνησε ως μετανάστης στην Αμερική την καριέρα του στο τραγούδι, όλα τα μαγαζιά της εποχής στην Αστόρια, που έπαιζαν μουσική, ήθελαν από τους μουσικούς να ξέρουν να τραγουδούν λαϊκά τραγούδια και να παίζουν σε ρυθμούς όπως το τσιφτετέλι.
Ο Σεραφείμ, όπως ο ίδιος ανέφερε, στη διάρκεια μιας ακόμα μουσικής παράστασης για τους φίλους του στην Ομογένεια, επέμενε να αναζητεί τον κατάλληλο μουσικό χώρο και τελικά βρήκε έναν ιδιοκτήτη μουσικού κέντρου που λεγόταν «Νυχτερίδες». Εκείνος τον δέχθηκε να παίζει την κιθάρα του και να τραγουδάει εκεί τα τραγούδια του πρωτοεμφανιζόμενου, τότε, «νέου κύματος».

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο φιλόξενο σπίτι του «Κέφαλου», ο Σεραφείμ Λάζος ξεδίπλωσε για μια ακόμα φορά το ταλέντο του και παρουσίασε εκτός από τα τραγούδια αυτά ένα «ποτ πουρί» επιτυχιών και δικών του τραγουδιών πάντα με τη συνοδεία της κιθάρας. Οπως ήταν φυσικό, το κοινό όχι μόνο δεν «άντεξε» και σιγοτραγουδούσε μαζί του, αλλά φάνηκε να νοσταλγεί ευλαβικά τις βραδιές που πέρασε ακούγοντας τον Σεραφείμ σε μπουάτ και σε κέντρα και αργότερα στον δικό του χώρο στον «Μικρόκοσμο».
Τη συναυλία διοργάνωσαν από κοινού η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Κεφαλλήνων «Ο Κέφαλος».
Η βραδιά ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή της κ. Μαρίκας Παλαιού, γραμματέως του Δ.Σ. της Ιόνιας Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, που κάλεσε το κοινό να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του και να ακούσει τα τραγούδια της αγάπης που θα ερμηνεύσει ο Σεραφείμ Λάζος.
synvilia-serafim-lazos-DSC_6442a.Etaimg
Μαζί με τον Σεραφείμ, στη συναυλία συμμετείχε και ο γνωστός ερμηνευτής Τάσος Παπαϊωάννου, ο οποίος και ερμήνευσε μια σειρά τραγουδιών από το έντεχνο τραγούδι και μαζί και επιτυχίες του Λίνου Κόκοτου, με τον οποίο και έχει συνεργαστεί. Ενορχηστρωτής και συνοδός στο πιάνο ήταν ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης.
synvilia-serafim-lazos-DSC_6605a.EtaImg
Ετσι, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική και με τραγούδια αγάπης και έρωτα πέρασαν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς οι ομογενείς που ακολουθούν πιστά τις εμφανίσεις του Σεραφείμ Λάζου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλες αναμνήσεις θυμήθηκε ότι η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση στην Αμερική έγινε στα πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής της Μαρίας Παπαδάτου. Κι όμως, κανείς δεν την τίμησε μέχρι τώρα, πρόσθεσε με νόημα ο τροβαδούρος.
Στο μήνυμά του με την ευκαιρία της συναυλίας ο πρόεδρος της Ιόνιας Πολιτιστικής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Μπάρδης εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως αναφέρει ο Σεραφείμ Λάζος, είναι ένας πραγματικός φίλος, που δίνει πολλά και παίρνει ψίχουλα. Δεν κάνουμε, πρόσθεσε, συναυλίες για να βγάλουμε χρήματα αλλά για να προσφέρουμε και «η προσφορά σου είναι μεγάλη». Ο κ. Μπάρδης χαρακτήρισε ασυμβίβαστο τον Σεραφείμ σε κάθε του συζήτηση.
Ενας άλλος φίλος του Σεραφείμ Λάζου, ο κ. Γιώργος Ανδριώτης, επεσήμανε σε γραπτό του μήνυμα ότι «ο Σεραφείμ γαλούχησε πνευματικά και ψυχαγωγικά για 50 συναπτά χρόνια πλειάδα ομογενών μας». «Ο Λάζος», πρόσθεσε, «αντιστέκεται στις φθοροποιές ενέργειες και για αυτό τον συγχαίρω».
Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ σε επίσης γραπτό μήνυμα, επεσήμανε ότι αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί επί σειρά δεκαετιών γεμίζει την ψυχή μας με ομορφιά, με ανθρωπιά και Ελλάδα. Αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Κρίστοφερ, του εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει για πολύ καιρό ακόμα γιατί το έχουμε ανάγκη.
Πράγματι όσοι πήγαν στη συναυλία ένοιωσαν την ανάγκη να το κάνουν και αυτό είναι το καλύτερο «κοπλιμέντο» για ένα μουσικό που επιμένει να μην συμβιβάζεται και να αντιστέκεται με επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες.
Φωτογραφίες:Εθνικός Κήρυξ, Φώτης Παπαγερμανός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)