Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Απόφαση – σταθμό, που αποτελεί ΔΙΚΑΙΩΣΗ των αγώνων των εργαζόμενων και της ΓΣΣΕ και κόλαφο για όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, έλαβε το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση έγινε δεκτή η Συλλογική Προσφυγή που είχε ασκήσει το 2014 η ΓΣΕΕ στο αρμόδιο Διεθνές Ελεγκτικό Όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων και διαπιστώνονται και πιστοποιούνται οι πολλαπλές εκτεταμένες και επανειλημμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων από σειρά νομοθετικών μέτρων της περιόδου 2010-2014, τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κατάσταση στην Ελλάδα απαιτεί επείγουσα προσοχή από όλα τα Κράτη – Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το Συμβούλιο Υπουργών, με το Ψήφισμά του καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να συμμορφωθεί το συντομότερο και να άρει όλα τα νομοθετικά μέτρα που παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
Ήδη η ΓΣΕΕ έχει κοινοποιήσει προς την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου, τις σχετικές Αποφάσεις, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη κατάργησης όλων των παραπάνω νομοθετικών μέτρων, που πλήττουν βάναυσα την εργασία και, γενικά, την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων και παραβιάζουν κατάφωρα τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
Σχετικώς, διαβιβάζονται τα σχετικά έγγραφα της ΓΣΕΕ.
Συνάδελφοι, όπως διαπιστώνετε, οι αγώνες μας όχι μόνον δικαιώνονται, αλλά αποκτούν, πλέον, και ισχυρά Νομικά ερείσματα, Διεθνούς, μάλιστα, απήχησης, «τροφοδοτώντας» μας με νέα δύναμη για να συνεχίσουμε, έως ότου επανακτήσουμε όλα όσα μας άρπαξαν.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)