Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Λαμια ο πρωθυπουργος Αλεξης Τσιπρας για την αναπτυξη της Περιφερειας Στερεας Ελλαδας


H Λαμία θα είναι ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που ξεκίνησε την Τετάρτη  η κυβέρνηση απο την Κοζάνη . Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Λαμία μαζί με υπουργούς και στελέχη της κυβερνησής του  το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου (26-27 ) και θα μιλήσει αναπτυξιακό   συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  .
Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , οι υπουργοί, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η συμμετοχή των περιφερειών στη συζήτηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών για την ενίσχυση του ρόλου τους, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με προοπτική να σχεδιάζουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά αναπτυξιακές πολιτικές, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες τον περασμένο Μάιο.
 Ευκαιρία να τεθεί το πρόβλημα του στόχου 2 και να διορθωθεί η αδικία, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, την πρωθυπουργική επίσκεψη. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να διορθωθεί η αδικία, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Σημαντικά έργα όπως ο σιδηρόδρομος, ο Ε65, αλλά και η υποστήριξη του πρωτογενή τομέα μέσω του νέου αγροτικού προγράμματος,  θα περιλαμβάνονται στην ομιλία του πρωθυπουργού που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την δεύτερη  ημέρα του συνεδρίου. Πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι οι επαφές με τις Περιφέρειες και τις τοπικές κοινωνίες να συνεχιστούν μέσα στον Ιούλιο και ίσως τον Αύγουστο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι σχετικά.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)