Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετάρτη Πέμπτη 26 & 27 στη Λαμία ο Αλ.Τσίπρας και 8 υπουργοί

Σε εγρήγορση ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα εν όψει της έλευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών υπουργών στη Λαμία, το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου.
Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει καταρτιστεί ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για την έλευση 8 τουλάχιστον υπουργών της κυβέρνησης την Τετάρτη 26 Ιουλίου που θα έχουν επαφές με τους τοπικούς φορείς για τα θέματα αρμοδιότητάς τους. Την Πέμπτη 27 του μήνα αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας σε χώρο όπου ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί προκειμένου να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ανασυγκρότησης θα προκύψει μέσω των Περιφερειών, όπως ακριβώς είχε ειπωθεί από τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη στο Μαξίμου πριν από σχεδόν 2 μήνες. Σε εκείνη τη σύσκεψη είχε αποφασιστεί πως θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά συμβούλια -συνέδρια, όπου οι περιφερειάρχες θα παρουσιάσουν τα σχέδια που θα έχουν εκπονήσει αλλά και τα αποτελέσματα από δράσεις που θα έχουν αναλάβει.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα τότε είπε στους περιφερειάρχες πως εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος τους και σε αλλά κοινωνικά ζητήματα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως τα περιφερειακά συνέδρια που ξεκίνησαν από την Κοζάνη και συνεχίζονται στη Λαμία, για την κυβέρνηση εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης. εξαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό κωλύματα που δεν τους επιτρέπουν να λύσουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)