Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις 25 Ιουλιου ολοκληρωνεται η διαδικασια υποβολης αιτησεων για τα φετινα προγραμματα του Λογαριασμου Αγροτικης Εστιας



Σε μία εβδομάδα, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, υπενθυμίζει η διοίκηση του ΟΓΑ. 

Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές για το 2017, όπως και οι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, θιασάρχες, κ.ά.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό, πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών. Οι δικαιούχοι αγρότες υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρηματίες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΓΑ ( www.oga.gr - προγράμματα Αγροτικής Εστίας). 

Για τη Λέσβο, ο ΟΓΑ εφέτος διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα, με στόχο την τόνωση της πληγωμένης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει για το νησί 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, επταπλασιάζοντας τα δικαιώματα των αγροτών της Λέσβου (πέρυσι διατέθηκαν 930 δελτία) και διπλασιάζοντας (από 5 σε 10 ) τον αριθμό των δικαιούμενων διανυκτερεύσεων. 

Ταυτόχρονα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές με τα δελτία του ΟΓΑ στη Λέσβο, θα δικαιούνται, επίσης, 10 διανυκτερεύσεις αντί για πέντε, ενώ θα επιδοτηθούν και για το εισιτήριο της μετακίνησής τους με 50 ευρώ/ άτομο & 25 ευρώ το μειωμένο. 

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους που θα κληρωθούν και θα ταξιδέψουν στη Λέσβο πως πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται πως ο ΟΓΑ θα διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους του νομού, (χωρίς κλήρωση), που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο).

(ΑΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)