Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, από 21 έως 29 Ιουλίου


To Pelion Festival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ Τεχνών και Λόγου, με βασικό πυρήνα την κλασική μουσική και διοργανώνεται αδιάκοπα από το 2000 στη Ζαγορά του Πηλίου, αλλά πολλές εκδηλώσεις διοργανώνονται και σε άλλα χωριά της περιοχής, κυρίως στην Τσαγκαράδα και τον Κισσό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά από τις 21 έως τις 29 Ιουλίου στη Ζαγορά, με την υποστήριξη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Ζωή Σαμσαρέλου φέτος θα υπάρχουν συμμετοχές από Χιλή, Βραζιλία , Πορτογαλία, Τουρκία, Γερμανία και Ελλάδα. « Έχουμε συναυλίες πολύ υψηλού επιπέδου και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής, χτίζουμε μια άλλη εικόνα της Ελλάδας, δεν είναι μόνο η θάλασσα και η ωραία φύση που υπάρχουν, αλλά κάποιος μπορεί να έρθει να κάνει διακοπές και να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου», πρόσθεσε.

Το καταπράσινο φυσικό τοπίο του ανατολικού Πηλίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον όπου η Τέχνη και η Φύση συμβιώνουν και αλληλοεπιδρούν σε απόλυτο βαθμό. Αυτή η μοναδική αίσθηση ενέπνευσε και οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας του φεστιβάλ πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Τα σεμινάρια κλασικής μουσικής αναπτύσσονται χρόνο με το χρόνο, με αποτέλεσμα την επέκταση των μαθημάτων, πέρα από το βιολί, το βιολοντσέλο και το πιάνο, στα παρακάτω όργανα: βιόλα, κλαρινέτο, φλάουτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο, κρουστά, κιθάρα και φωνή. Από το 2014, η διοργάνωση επικεντρώνεται σε δύο ενότητες, που εξελίσσονται ταυτόχρονα και ισότιμα, το Φεστιβάλ Βιολοντσέλου και τα Σεμινάρια Άλλων Οργάνων και Φωνής.

Εκτός από τα σεμινάρια, άλλες εκδηλώσεις Τέχνης και Λόγου, συναυλίες, διαλέξεις και εκθέσεις διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.pelionfestival.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)