Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

19 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ(φωτογραφίες)

19 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Για άλλη μια χρονιά, ο θεσμός «Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί» έδειξε το δυναμισμό του κι έβαλε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα του Μαρτίνου. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Μέλισσα» πιστός στην άποψη ότι Ο Πολιτισμός αποτελεί μορφή διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας διοργάνωσε κι εφέτος το 19ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών.
Με την πρωτοβουλία μας αυτή στηρίζουμε τον λαϊκό πολιτισμό, την παράδοση κι εκφράζουμε το παλιό αίτημά μας ότι ο πολιτισμός είναι λαϊκό αγαθό κι επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της διατήρησης του και προβολής του.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με βαθιές πολιτισμικές ρίζες και ξεχωριστή ταυτότητα, η οποία σφυρηλατήθηκε στο καμίνι μιας ιστορικής διαδρομής και κάτω από την επίδραση δύο συγκλονιστικών παγκοσμίων ρευμάτων του Ελληνισμού και του χριστιανισμού.
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΙ ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
Από την πρώτη συνάντηση παιδικών κι εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων, διακόσιοι πενήντα χορευτές από τη Μαλαισίνα, Λιβανάτες, Αρκίτσα, Άγιο Κωνσταντίνο, Καινούριο, Καμένα Βούρλα, Αμφίκλεια, Έξαρχο, Τραγάνα, και φυσικά τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρτίνου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» έδωσαν ένα δυναμικό παρόν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του μοναδικού πολιτιστικού γεγονότος. Η παρουσία και συμμετοχή όλων αυτών των παιδιών σήμανε ό,τι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει μέλλον, υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της παράδοσης που θα πάρουν τη σκυτάλη από τους μεγαλύτερους για τη διάδοση, διατήρηση και διαδοχή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Πιστεύουμε ότι στη σημερινή δύσκολη εποχή όπου πολλοί κίνδυνοι παραμονεύουν στο κάθε βήμα των παιδιών, κι εκατόμβες οι θυσίες στον σύγχρονο Μινώταυρο, τα ναρκωτικά, εκδηλώσεις όπως αυτή αποτελούν τη δική μας υγιή απάντηση στις πάσης φύσεως σειρήνες, που απειλούν να παρασύρουν τα παιδιά στα δίκτυα τους. Τα παιδιά μέσω του χορού βροντοφώναξαν «Ναι στη Ζωή», «Ναι στο χορό», «Όχι στα Ναρκωτικά».
 Αθανασία Καβάλα






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)