Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλλυντική πηγή Αφροδίτη:Κάνει το δέρμα απαλό και εξαφανίζει τα μπιμπίκια και τις πανάδες-Τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα» 1962

Απόσπασμα από το «Τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα», Αθήναι 1962.

205 χλμ: Καμένα Βούρλα, η λουτρόπολις.
Το υδροθεραπευτήριο των Καμένων Βούρλων διαθέτει 100 ατομικούς μαρμάρινους λουτήρες τριών κατηγοριών. Τιμές: 30,15 και 9 δραχμές αντιστοίχως. Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει μεγάλες αίθουσες αναμονής και αναψυκτήρια.
Εκτός από τις ραδιούχες πηγές, σε απόστασι 1500 μέτρων από το κέντρο της λουτροπόλεως, κοντά στο Μύλο Κονιαβίτη, υπάρχουν πηγές υδροθειοχλωριονατριούχες. Είναι κατάλληλες για όσους πάσχουν από οξείς ρευματισμούς και χρονία ρευματοειδή αρθρίτιδα. Η λουτροθεραπεία γίνεται σε δύο δεξαμενές ομαδικής λούσεως, γύρω από τις οποίες βρίσκονται τα διαμερίσματα των αποδυτηρίων.
Υπάρχει και η καλλυντική πηγή της Αφροδίτης, που περιέχει καλλοειδές θείο. Το όνομά της την κάνει ελκυστική. Η πηγή αυτή χαρίζει την ομορφιά. Κάνει το δέρμα απαλό, και εξαφανίζει τα μπιμπίκια και τις πανάδες.
Στα Καμένα Βούρλα, γίνονται επίσης αμμόλουτρα, λασπόλουτρα και αερόλουτρα.
Τα Καμένα Βούρλα δεν είναι μονάχα μια ευεργετική λουτρόπολις. Είναι και ένα ωραίο κέντρο παραθερισμού. Οι φυσικές ομορφιές τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα παραθαλάσια παραθεριστικά κέντρα. Οι ακτές είναι από τις ωραιότερες.


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)