Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΑΕΔ: Εναρξη Προγραμματος Κοινωφελους Χαρακτηρα σε 17 δημους για 3.494 θεσεις πληρους απασχολησης και καταρτισης


Την Παρασκευή 14 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β' κύκλος) του ΟΑΕΔ σε 17 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.

Το Πρόγραμμα αφορά εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού και έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο, αλλά και την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η χρηματοδότηση του Προγράμματος γίνεται από την Ελλάδα και την Ευρωπαική Ένωση και θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελούμενων. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά τον δεύτερο μήνα του προγράμματος. Σε περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω Πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 10:00 και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 12:00 για ενδιαφερόμενους ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων και μοριοδότησης.

(ΑΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)