Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Ποιοι θα πληρωθούν τον Ιούλιο και ποιοι αργότεραΌλο και πλησιάζουμε στην πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων. Μέσα στον Ιούλιο θα δοθούν τα χρήματα από τον ΟΓΑ, στους δικαιούχους, σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού.

H Διοίκηση του ΟΓΑ έχει ήδη ενημερώσει τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της δεύτερης δόσης 2017 έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ είχε επισημάνει τα εξής:

“Ενημερώνουμε τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017″.

Ποιοι δεν θα πληρωθούν τον Ιούλιο: Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30ή Ιουνίου 2017, θα υποστούν επεξεργασία και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.
Προσοχή: Ποιοι κινδυνεύουν να τα χάσουν

Όσοι δικαιούχοι των επιδομάτων στήριξης τέκνων, καθώς και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο κινδυνεύουν να χάσουν τις παροχές τους, δηλαδή να τους κατασχέσουν την οικονομική αυτή βοήθεια, στην περίπτωση που δεν έχουν μεριμνήσει ώστε τα επιδόματα αυτά να πιστωθούν από τον ΟΓΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει ως «ακατάσχετους» στο σύστημα TAXISNET.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα σενάρια, πολλοί δικαιούχοι σήμερα οικογενειακών επιδομάτων να βρεθούν «εκτός λίστας», λόγω τεκμηρίων που θα προκύψουν από τη φορολογική τους δήλωση.

Θυμίζουμε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, είχε προαναγγείλει αλλαγές στο χρόνο πληρωμής όλων των επιδομάτων πρόνοιας μεταξύ τους και το οικογενειακό επίδομα ενώ όλα θα χορηγούνται από τον ΟΓΑ. Παράλληλα είχε τονίσει ότι μέχρι τα τέλη του 2017 όλα τα επιδόματα για τους ανάπηρους αλλά και τα οικογενειακά, θα δίνονται την ίδια μέρα.

Διαβάστε επίσης:
Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Απαντήσεις στις συνηθέστερες ερωτήσεις για το έντυπο Α21
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)