Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Όχι” ΠΟΕ-ΟΤΑ στη ρύθμιση Σκουρλέτη -Συνεχίζει κινητοποιήσεις, καταθέτει δική της πρόταση


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, η «πράσινη» ΣΥΝΑΝ στην ουσία «σύρθηκε» στην απόφαση των Αριστερών παρατάξεων που θεωρούν ότι δεν διασφαλίζονται οι συμβασιούχοι με τη ρύθμιση Σκουρλέτη αλλά και σε αυτή της ΔΑΚΕ που για κομματικούς λόγους ήθελε την συνέχισή τους.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ): 
  1. Απορρίπτει τη νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη και ζητεί να μην κατατεθεί στη Βουλή.
2) Συνεχίζει κανονικά και εντείνει τις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την αρχική απόφαση, με αποκλεισμούς δημοτικών αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ.
3) Καλεί την κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, και στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καταθέσει σχετική πρόταση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια βελτίωση στη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων για τουλάχιστον πέντε ημέρες ακόμη.
Παρουσιάζουν δική τους νομοθετική πρόταση
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνδικαλιστές ζητούν να μην κατατεθεί η ρύθμιση Σκουρλέτη και θα παρουσιάσουν το αργότερο έως αύριο την δική τους νομοθετική πρόταση για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε AOPIΣTOY χρονου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόκειται να παραδώσουν την πρόταση νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τα τέλη Μαΐου έχει κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου από 25 Επιτροπές Συμβασιούχων, με την οποία ζητείται η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν μεταξύ άλλων:
-Να γίνουν “κλειστοί” διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην συμπεριληφθεί ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) του ΑΣΕΠ σε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους “παρατασιούχους”.
-Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι ή οι επικεφαλής, όπως αυτοί της Κασσάνδρας, της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της Νεάπολης-Συκεών, της Αμφίπολης και του Κιλκίς, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.
Καταγγέλλει κυβέρνηση, Μπουτάρη, ΠΟΠ-ΟΤΑ
Τέλος, η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει:
-Την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, με αιχμή την Καθαριότητα,
-Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, με αφορμή ττις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τη Δευτέρα έχει βάλει στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου ως θέμα την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε εργολάβους, για τρεις ημέρες,
-Τη «φιέστα» που γίνεται στα Τρίκαλα για τη διαχείριση των απορριμμάτων (11η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΣΔΑ), με «μεγάλους χορηγούς», όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, μεγαλοεργολάβους των σκουπιδιών
-Την ΠΟΠ-ΟΤΑ, που, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει τον πραγματικό της ρόλο: αυτόν τον απεργοσπαστικό –διασπαστικό, εργοδοτικό και κυβερνητικό. Αφορμή για την καταγγελία, η ανακοίνωσή της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με την οποία αναστέλλει τις κινητοποιήσεις, που, κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ποτέ δεν προκήρυξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)