Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυτοπλαγκτόν στις ακτές κολύμβησης. Φυσιολογικό φαινόμενο που δεν εγκυμονεί κινδύνους

Φυτοπλαγκτόν στις ακτές κολύμβησης. Φυσιολογικό φαινόμενο που δεν εγκυμονεί κινδύνους Φυτοπλαγκτόν στις ακτές κολύμβησης. Φυσιολογικό φαινόμενο που δεν εγκυμονεί κινδύνους.
Τις τελευταίες ημέρες, στις ακτές του Μαλιακού κόλπου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Παγασητικός και Θερμαϊκός κόλπος) έχουν εμφανισθεί αυξημένες ποσότητες από φυτοπλαγκτόν. Το φυτοπλαγκτόν δεν αποτελεί ρυπαντικό υλικό, δεδομένου ότι προέρχεται από το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και εμφανίζεται κατά περιόδους ιδιαίτερα αυξημένο (όπως τώρα) ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές και  ποικίλους άλλους παράγοντες. Η ύπαρξη του πλαγκτόν είναι φυσικό φαινόμενο που συνήθως εμφανίζεται στη θάλασσα μετά από χειμώνες με έντονες βροχοπτώσεις, όπως έγινε τους περασμένους μήνες, σε συνδυασμό με την απότομη μεταβολή των καιρικών συνθηκών, από ισχυρές βροχοπτώσεις, σε έντονη ηλιοφάνεια και αύξηση της θερμοκρασίας. Πέραν της αντιαισθητικής εικόνας των ακτών, το φαινόμενο δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου, με εξαίρεση όσους κολυμπούν εντός των περιοχών με πλαγκτόν, οπού μπορεί να παρουσιασθεί ερεθισμός του δέρματος. Με δεδομένη την απουσία μολυσματικών και επικίνδυνων για την υγεία των ανθρώπων παραγόντων, η κολύμβηση σε σημεία που δεν υπάρχει έντονη παρουσία του φαινομένου, είναι ασφαλής.
 http://www.bioximiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)