Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμια :Μαχες με τα κουνουπια δινουν οι κατοικοι στη Ροδιτσα , τη Μεγαλη Βρυση , την Ανθηλη και τη Νεα Αμπλιανη



Ρεπορτάζ Χρήστος Αλεξανδρής 
Στο έλεος των κουνουπιών ζουν οι κάτοικοι στις συνοικίες της Λαμίας . Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους αυτό το διάστημα κάθε νύχτα περνούν ενα μαρτύριο με τα κουνούπια να μην τους αφήνουν σε ησυχία .Εντονότερο είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια στο Ροδίτσα , τη Μεγάλη Βρύση , την Αγία Παρασκευή , την Ανθήλη , το Μοσχοχώρι , τη Δαμάστα , το Κρίκελο και το Κόμμα , ενω ανυπόφορη είναι η κατάσταση και στην συνοικία της Νέας Αμπλιανης , με τους πολίτες να διαμαρτρύρονται εντονα για τα ανύπαρκτα οπως λένε αποτελέσματα της κουνουποκτονίας για ενα ακόμη καλοκαίρι . 

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα, ούτε να καθήσουμε στις βεράντες ή στους κήπους των σπιτιών μας, ούτε να κοιμηθούμε τα βράδια», επεσημαίνουν  χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής, καλώντας για μιαν ακόμα φορά τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για επίλυση του προβλήματος.

«Αναγκαζόμαστε να ζούμε με κλειστά φώτα, κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια μας, καθώς τα ενοχλητικά κουνούπια είναι  εφιάλτης που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες» λένε οι κάτοικοι .Κάθε χρόνο λαμβάνουμε πολλά  τηλεφωνήματα από απηυδισμένους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο την ταλαιπωρία που υπόκεινται  από τις επιθέσεις κουνουπιών. Αν και κάθε χρόνο ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών , εν τούτοις κάθε καλοκαίρι τα μέτρα που λαμβάνονται αποδεικνύονται αναποτελεσματικά . 

Οι συσκέψεις για το έργο της  καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,διαδέχονται η μία την αλλη , οι ανακοινώσεις για τους επίγειους και εναέριους ψεκασμούς είναι στην ημερήσια διάταξη , ωστόσο ο εχθρός του καλοκαιριού δεν αντιμετωπίζεται ποτέ αποτελεσματικά οσα μέσα και οσους πόρους κι αν χρησιμοποιήσουν οι αρμόδιοι .
«Τα κουνούπια είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών και η έγκυρη καταπολέμηση συνιστά προληπτική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας'' μας ενημερώνουν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και μας διαβεβαίωναν την Ανοιξη οτι ''η  Περιφέρεια θα προχωρήσει  σε επίγεια αλλά και με εναέρια μέσα καταπολέμησης προνυμφών ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα''.
Παρ'ολα αυτά , η Περιφέρεια χάνει αυτή την περίοδο τη μάχη με τα κουνούπια και απλά καλεί τους πολίτες να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένο έντομο με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης γύρω από τις κατοικίες τους, ενημερώνοντας άμεσα αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους .
Και να σκεφθείτε οτι είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε συνεχή ροή καταπολέμησης κουνουπιών (με το αζημίωτο φυσικά ) με εστιασμένες παρεμβάσεις σε δυο άξονες . Της όχλησης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει πρώτο  μέλημα.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)