Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διέξοδος για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις ο Διαμεσολαβητής




Διέξοδο για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ο νεοσύστατος θεσμός του Διαμεσολαβητή, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερχρέωση. 
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας και την Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το νέο θεσμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.
Τις εισηγήσεις στην ημερίδα παρουσίασαν ο Λάμπρος Κοτσίρης, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Κατερίνα Κωτσάκη, ε.τ. Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, MCiarb, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών, ο Σέργιος Μαναράκης, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Αντωνία Κιάτου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας  Θανάσης Μακρυγιάννης.
Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι παριστάμενοι είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, για ενδεχόμενες απορίες τους, τόσο σχετικά με τη Διαμεσολάβηση, τον νέο αυτό θεσμό εξωδικαστικής επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών, όσο και σχετικά με τον νεοεισαχθέντα στην Νομοθεσία μας εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.
.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)